Team Mijnzzp

Werknemers

De wet-DBA, waar wij al zo vaak over hebben geschreven (onder andere hier, hier, hier en hier) houdt de gemoederen nog steeds bezig. Na de aanvankelijke onduidelijkheid over de wet-DBA is deze vorig jaar door staatssecretaris Wiebes opgeschort tot in 2018. Maar de rust die hiermee zou moeten terugkeren op de markt is niet gekomen. Sterker nog, iedereen is onzeker geworden en wacht af wat er gaat gebeuren. Deze situatie kan niet lang goed gaan.

Het aantal opdrachten voor zzp-ers is aan het dalen, en meer en meer zzp-ers gaan (noodgedwongen?) aan de slag bij een detacheringsbureau. Dat kan op zich wel een goede ontwikkeling zijn, maar wat extra zorgwekkend is, is wel dat de opdrachtgevers als reden opgeven dat ze willen wachten totdat de onzekerheid rondom de wet-DBA is weggenomen.

Een voorbeeld lezen we in dit artikel over de familie Kastelein. Ze zitten in de zandcementvloeren en durven geen zzp-er meer aan te nemen. Wij hebben het vermoeden dat er veel meer vergelijkbare situaties zijn, die om snelle duidelijkheid vragen.

Mijnzzp.nl