Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Vraagt u zich ook weleens af waarom bezoekers zo snel uw website wegdrukken? Dit is iets waar veel eigenaren van websites zich mee bezig houden.

Dit kan veel oorzaken hebben. De laadtijd van uw website is niet goed of het is een bezoeker die niet geïnteresseerd is in de informatie op de website. Het krijgen van bezoekers die dan ook nog langere tijd vertoeven op uw website is niet makkelijk.

Er zijn veel bedrijven die pretenderen uw website bovenaan Google te kunnen krijgen door optimalisatie toe te passen. Dat dit niet zo makkelijk werkt weten de meeste website eigenaren wel.

Kan ik zelf iets doen om bezoekers te krijgen?

Dat kunt u zeker. Buiten het optimaal bouwen van uw website zijn er ook andere manieren om te kunnen nagaan waar bezoekers vandaan komen en wat ze doen op uw website. Via het programma Piwik kunt u live bezoekers volgen op uw website U kunt via het programma zien hoe iemand op uw website kom en welke pagina's de bezoeker bekijkt. Ook geeft het programma de lengte van het bezoek weer.

Door deze gegevens zelf te bekijken krijgt u op den duur een goede indruk op welke pagina's bezoekers doorklikken op uw website of juist weggaan. Het kan zo maar zijn dat u via het programma erachter komt dat een pagina niet duidelijk genoeg is of er wellicht iets niet goed werkt.

Het is ook nuttig om te zien hoe bezoekers op uw website komen. Wanneer iemand blijkt van Google te komen kunt u zien op welk zoekwoord ze binnen komen en op welke pagina van Google dit woord is gevonden. Zo kunt u beter gericht werken aan het verbeteren van uw zoekmachine optimalisatie.

Helaas moet u wel een internet expert zijn om dit programma te kunnen installeren. Wanneer het programma draait kunt u het ook in het Nederlands aan het draaien krijgen. Het is zeker de moeite waard om dit te proberen. Het programma geeft duidelijke statistieken weer van de bezoekers per dag, per maand, of per jaar.

 

Mijnzzp.nl