Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

 

Op internet zijn heel veel websites waar de zelfstandige zichzelf kan profileren. Een van de bekendste is Marktplaats. Op deze website is heel veel vraag en aanbod te vinden. Op de website zijn dan ook veel kleine ondernemers terug te vinden. Toch zijn er nog veel meer websites voor ondernemers.

Een van die websites is van de Kamer van Koophandel (Hallo). Op die website kunt u groepen starten en vragen stellen of beantwoorden van leden. Wanneer u goed zoekt kunt u er veel vinden. De ene website is regionaal en de ander landelijk.
 
Maar wanneer heeft u iets aan een website?
 
Nou dat is natuurlijk erg afhankelijk van wat u wilt bereiken. Wanneer u op marktplaats een advertentie plaatst dan staat u waarschijnlijk samen met 400 collega's ergens op de advertentielijst in uw branche. Wanneer u uw dienst aanbiedt dan is er nog maar een kleine kans dat er reacties komen op uw advertentie. Hoe anders is dit wanneer u werk weg te geven heeft.
 
Op andere website kunt u antwoorden op vragen van leden. Hier is het vaak alles bepalend in wat voor soort branche u werkzaam bent. Een schilder zal op zo'n website minder snel werk vergaren dan bijvoorbeeld een ICT specialist. Op dit soort websites zitten bedrijven die iedere dag zoeken naar opdrachten. Wanneer dan ook iemand een onschuldig vraag stelt dat hij of zei een boekhouder zoekt kan hij vaak binnen het uur kiezen uit 40 verschillende boekhouders. Opdrachten krijgen is nou eenmaal erg belangrijk.
 
Er zijn tegenwoordig vrij veel internet sites te vinden die allemaal denken het wiel opnieuw uitgevonden te hebben. U mag gratis registreren op de website en bij het krijgen van een opdracht moet u een percentage van de opdracht afdragen aan de eigenaren van de website. Deze websites zijn dan ook vaak binnen een paar maanden niet meer te vinden of worden nooit meer bijgewerkt. De bedrijven komen er al snel achter dat dit niet werkt. Eigenaren van kleine bedrijven zijn niet gek en betalen niet voor niks. Iedereen droomt van het hebben van een eigen Marktplaats waar leden 25 euro betalen voor het mogen plaatsen van een advertentie.
 
Wij zijn onze website 1,5 jaar geleden gestart om dat wij het ongelofelijk vinden dat ondernemers moeten betalen voor het verkrijgen van werk. Sterker nog: wanneer wij geld hadden gevraagd aan onze leden hadden wij niet 1,5 jaar later zo veel leden gehad. De tijden voor het betalen voor een website liggen achter ons. Er zijn maar weinig websites die dit gelukt is en die zijn gestart in de eerste levensjaren van het internet. Door het constant aanpassen en verbeteren van onze website staan wij bij de zoekresultaten van Google al heel goed aangeschreven. Wij zijn dan ook op diversen zoekwoorden bovenaan pagina 1 van Google te vinden. Dit is iets waar wij erg trots op zijn.
 
Wij proberen steeds nieuwe manieren te bedenken om onze leden nog beter reclame te kunnen laten maken op onze website. Zo kunt u nu uw Twitter of LinkedIn aan uw profiel koppelen. Het zijn maar kleine toevoegingen maar vergroten uw vindbaarheid aanzienlijk.
 
Ook wij krijgen regelmatig de vraag “waar verdienen jullie geld mee?” Nou daar kunnen we op dit moment heel kort over zijn. Het antwoord is NIET. Dit betekent niet dat wij dit niet willen maar wij zien later wel hoe wij geld kunnen verdienen. Wij vinden het veel belangrijker om een goede en leuke website te bouwen voor onze leden. Wij krijgen regelmatig leuke berichten van leden op onze manier van werken.

 

Mijnzzp.nl