Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Er zijn in Nederland ruim twee miljoen Twitter gebruikers. De schattingen zijn dat er eind van dit jaar wereldwijd ongeveer 900 miljoen Twitter accounts zijn, waarvan er ongeveer 300 miljoen actief in gebruik zijn. Een Twitter account is voor iedereen om een andere reden aangemaakt. De één Twittert alleen persoonlijke berichten en de ander gebruikte het juist om een bepaalde doelgroep te raken. Wie begint met Twitter zal al snel merken dat volgers niet vanzelf komen. De volgers komen en blijven vaak alleen wanneer iemand interessante berichten plaatst.

Om als bedrijf op een goede manier om te gaan met een Twitter account zijn er nogal wat inspanningen nodig. Zo is het alleen maar plaatsen van berichten vaak niet genoeg. Twitter volgers verwachten vaak tweerichtingsverkeer, dit betekent dat er ook antwoord op vragen wordt gegeven en dat interessante berichten van andere ook gedeeld worden aan volgers. Dit noemt men ook wel retweeten. Op deze manier kan men elkaar helpen om een groter bereik te krijgen.

Hoeveel volgers iemand heeft met zijn Twitter account is sterk afhankelijk van de soort Twitter berichten en van de frequentie van het plaatsen van berichten. Zo trekt een bepaald onderwerp al snel meer gerichte volgers dan het alleen maar melden waar iemand op een bepaald moment is. Op Mijnzzp plaatsen we iedere dag het laatste nieuws waarvan wij denken dat het interessant kan zijn voor onze doelgroep. Deze berichten worden dan ook door ons op Twitter geplaatst. Doordat wij dit al langere tijd doen hebben wij met Mijnzzp inmiddels 2050 volgers. Hierdoor hebben wij ook via Twitter een aanzienlijk bereik. De berichten die wij op Twitter plaatsen worden ook regelmatig door onze volgers aan hun volgers gedeeld. Op deze manier is het bereik nog veel groter, wat vaak weer nieuwe volgers oplevert.

Door op een serieuze manier om te gaan met Twitter kan men als bedrijf een groot bereik behalen. Mogelijke klanten vinden het leuk om te zien waar iemand mee bezig is. Zo is het delen van informatie erg belangrijk. Een leuke foto van een bepaald project kan op deze manier wonderen doen en mogelijk nieuwe opdrachten opleveren.

Wij gebruiken Twitter ook actief op Mijnzzp. Leden die hun Twitter profiel invullen zullen zien dat hun Tweets ook op de voorpagina kunnen komen te staan. Daarnaast zijn de Twitter berichten van de leden allemaal terug te vinden op hun eigen profielpagina. Op deze manier maakt u met uw bedrijf ook nog extra reclame op Mijnzzp zonder dat u daarvoor iets hoeft te doen.

 

Mijnzzp.nl