Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Hier lezen wij dat de versoepeling van het ontslagrecht overbodig is om dat er zoveel zzp-ers zijn.
 
Met enige verbazing lezen wij dit artikel uit (2007). Is er nou werkelijk niemand die inziet dat er juist veel zzp-ers zijn doordat het ontslagrecht niet versoepeld wordt? Leest u dit eerdere artikel van ons ook eens.
 
Dat er zoveel zzp-ers of freelancers zijn in Nederland is niet alleen omdat mensen eigen baas willen zijn maar ook omdat er anders geen werk meer is voor veel mensen. Werkgevers zitten niet meer te wachten op werknemers die ze een gouden horloge kunnen geven omdat ze 25 jaar bij de zaak zijn.
 
Het ontslaan van personeel kan een kostbare aangelegenheid zijn voor werkgevers. Grote bedrijven met genoeg kapitaal kunnen nog wel personeel afkopen maar leren hier ook van. De boodschap is dan ook de volgende keer maar iemand inhuren in plaats van aannemen.
 
Als u van plan bent om met uw bedrijf personeel in dienst te nemen kunt u beter een potje van twee jaarsalarissen achter de hand te houden. Doet u dit niet dan kan het zo maar betekenen dat uw onderneming failliet gaat door uw personeel. Hoogst waarschijnlijk zit u helemaal niet te wachten op personeel en is deze man die u laat gaan straks ook zzp-er of een freelancer.

 

Mijnzzp.nl