Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Het aantal verkochte bedrijfswagens in Nederland is in april met 9 procent gedaald tot bijna 50.000. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De daling is veel minder groot dan in de eerste twee maanden van dit jaar en is vooral toe te schrijven aan een afname van de verkopen van zware vrachtauto’s en trekkers voor opleggers. Van deze wagens werden er 27 procent minder verkocht dan in april 2009. In januari en februari was sprake van dalingen van ongeveer 50 procent, aldus het CBS. Over heel 2009 wisselden 37 procent minder nieuwe zware vrachtauto’s van eigenaar.

De verkoop van bestelauto’s kwam in april, evenals in maart, ongeveer 3 procent lager uit en lijkt zich weer iets te herstellen. Vorig jaar werden bijna 40 procent minder bestelauto’s verkocht dan in 2008.

Door teruglopende investeringen neemt de verkoop van bedrijfswagens al sinds medio 2008 af. Door de economische crisis investeerden bedrijven veel minder in wegvervoermiddelen zoals vrachtauto’s, trekkers en bestelauto’s.

Bron Telegraaf

 

Mijnzzp.nl