Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Het aantal vacatures in de bouwsector is in de eerste maanden van dit jaar met 5 procent toegenomen. De bouw heeft een paar zware jaren achter de rug. Zijn dit de eerste tekens dat het misschien allemaal weer wat beter gaat met de economie? Helaas zullen wij dit pas over een paar maanden weten.
 
Toch is het gek dat een van de grootste economische sectors van Nederland zo op zijn gat is komen te vallen. Het lijkt haast wel of er door de crisis geen huizen meer nodig waren. Sommige mensen wilden u doen laten geloven dat we beter huizen kunnen gaan slopen omdat er te veel waren.
 
Toch is dit gek. Wanneer u op funda een huis zoekt onder de € 200.000,- met garage en een leuke tuin in uw favoriete woonplaats zal u meestal niet slagen in uw zoektocht. Er staan wel veel huizen te koop maar door wat simpele voorwaarde in te voeren valt ongeveer 80% van de huizen af.
 
Dat de bouw het zo moeilijk heeft gehad de laatste jaren heeft volgens ons dan ook niet veel te maken met het bestaan van teveel huizen. De enigste reden die wij kunnen bedenken is dat de banken de geldkraan voor iedereen hebben dichtgedraaid en ook veel mensen toch maar een periode hebben zitten wachten tot betere tijden.
 
Wanneer straks meer mensen hun eigen huis hebben kunnen verkopen zal de markt wellicht weer loskomen en ook de vraag naar nieuwe badkamers of keukens weer toenemen. Dit is de enige manier om de economie weer soepel te kunnen laten draaien.

 

Mijnzzp.nl