Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

AMSTERDAM -  De overheid moet ook volgend jaar garant blijven staan voor de ondernemerskredieten. Daarvoor pleiten ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW samen met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in een brief aan ministers De Jager (Financiën) en Van der Hoeven (EZ).

De regelingen vervullen een wezenlijke rol bij het op gang houden van de kredietverlening, en daarmee dus ook van de groei van de economie”, zo betogen de ondernemers en bankiers gezamenlijk.

Volgens de ondernemersclubs hebben veel bedrijven een ’uitgeholde vermogenspositie’, waardoor banken geen geld durven uitlenen. De NVB wijst er op dat in de bancaire sector onzekerheid heerst over een mogelijke bankentaks en andere maatregelen, waardoor de financiering voor ondernemers in gevaar kan komen.

Omdat de behoefte aan werkkapitaal toeneemt als de economie aantrekt, zal ook de vraag naar krediet stijgen. Daarom moet de staat ook garant blijven staan voor ondernemersleningen in 2011, zo betogen VNO, MKB en NVB.

Bron Telegraaf

 

Mijnzzp.nl