Team Mijnzzp

Scooters

U raakt uw baan kwijt en u moet naar het uwv toe om werk te vinden en uw uitkering aan te vragen. Maar daar zit u dan, u bent 40 jaar oud en het lukt u maar niet om een baan te vinden. Dan is het tegenwoordig heel normaal dat u uiteindelijk de opmerking te horen krijgt, dan gaat u toch als zzp werken.

Natuurlijk is dit een optie, maar soms krijgen wij de indruk dat dit tegenwoordig wel erg snel voorgesteld wordt. Denkt u hier goed over na, wanneer u als zzp-er gaat werken dan veranderen er een hoop zaken voor u. Wanneer u na een jaar stopt, dan zal het lastig worden om weer een uitkering te krijgen. Wanneer u in zo situatie komt zorg dan dat u veel informatie krijgt over de voor en nadelen. Bij het uwv, kamer van koophandel en de belastingdienst kunnen ze u helpen de juiste weg te vinden.

Met ondernemen kunt best leuk geld verdienen, maar zeker bij starters gaat het nogal eens fout met de afdracht naar de belastingdienst, zorg dat dit u niet overkomt. De belastingdienst kan u helpen met uw vragen maar zijn ook erg strikt wanneer u uw belasting niet betaalt. Een voorbeeld is de B.T.W. hier is met de belastingdienst geen regeling over te treffen, immers is dit geld nooit van u geweest.

Wees kritisch naar u zelf toe

  • Besef u goed, dat als u de stap maakt u er vanaf dat moment alleen voorstaat
  • Vraag eens aan kennissen waar volgens hun de voor en nadelen liggen.
  • Bedenk goed hoelang u zonder inkomen kan wanneer het werk tegen zit.
  • Zorg dat u andere ondernemers leert kennen om uw netwerk te vergroten.

Mijnzzp.nl