Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

 

Door samen te werken kan veel criminaliteit voorkomen worden. Door vaak kleine ingrepen in een omgeving is de kans op criminaliteit een stuk minder. Een lantaarnpaal op de juiste plek kan al een goed afschrikmiddel zijn voor criminelen. Ook het afsluiten van steegjes of portieken door middel van een hek is een goede aanvulling.
 
Buurtpreventieproject
 
Via de Gemeente of politie kunnen buurtbewoners een buurtpreventieproject opstarten om zo meer veiligheid in de wijk te krijgen. Deze mogelijkheid is er sinds 2002 en heeft nu al geresulteerd in buurtpreventieproject door het hele land. In het gezamenlijke project worden regelmatig problemen in de wijk besproken. Door het melden en vroeg signaleren van problemen in de wijk kan er vaak ook sneller ingegrepen worden bij problemen

Beveilig uw huis en wijk
 
Bewoners van een hoekwoning maken veel meer kans op een inbreker die langs komt dan bewoners van een tussenwoning. De oorzaak hiervan is dat bij een hoekwoning de vluchtwegen veel makkelijker te bereiken zijn voor een inbreker. Via de volgende link kunt u op een simpele manier een test doen om te kijken of uw huis wel voldoende beveiligd is.
 
Bewoners van wijken hebben regelmatig een onveilig gevoel wanneer zij zich buiten hun huis bevinden. Iemand die achterom zijn huis verlaat door een gezamenlijk steegje voelt zich al een stuk prettiger in de wetenschap dat alleen bewoners in het steegje kunnen komen door middel van een goed hek met slot. Een onveilig gevoel hoeft niet alleen van hangjongeren te komen maar kan ook voortvloeien doordat er bijvoorbeeld erg veel rotzooi op de straat ligt.
 
Wanneer u een buurtpreventieproject wenst op te staren kunt u informatie aanvragen bij uw gemeente of politie.

 

Mijnzzp.nl