Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Vandaag maakte de OPTA bekent dat ze sinds 1 oktober vorig jaar 39 waarschuwingen hebben uitgedeeld aan bedrijven die nog steeds SPAM versturen. 

Waarom doen deze bedrijven dit nog steeds?

Een simpele verklaring is dat ze reclame willen maken en zo bezoekers op hun website willen krijgen die ze dan weer een product willen verkopen. Het aantal ongevraagde mails dat verzonden wordt sinds 1 oktober vorig jaar is aanzienlijk minder geworden. Nu is het nog hopen dat de OPTA ook gaat optreden tegen de vele irritante mails uit het buitenland.

Toch is het gek dat bedrijven nog steeds SPAM verzenden. Het internet bestaat inmiddels al heel wat jaartjes. Bijna alle mensen weten inmiddels wel dat wanneer een bedrijf zo reclame vaak iets mis is. Waarom zou u een ladder kopen via internet als u zo naar de Praxis of Gamma kunt rijden.

Wij hebben al eerder een artikel geschreven over dit onderwerp. In het artikel is te lezen wat wij met dit ontstane gat in de markt willen gaan doen. In het kort komt het er op neer dat wij ook reclame willen verzenden naar leden maar die krijgen daar geld voor. Wanneer iemand reclame wenst te maken aan onze leden zullen wij dit rondmailen als de verzender daar voor wenst te betalen en als de ontvanger daarmee instemt. Dit zal nu nog niet snel aan de orde zijn. Maar wanneer wij 10.000 leden hebben of meer zullen wij wel degelijk interessant worden om reclame te maken. Of het nu voor een product is of voor een beurs. Uiteraard zal u deze mails alleen ontvangen wanneer u dit wenst. Want wij houden ook niet van SPAM.

Op onze website proberen wij alles zo goed mogelijk te beschermen tegen spammers. Wij zien regelmatig robots op onze website langskomen die proberen te registreren en zo rotzooi proberen te verzenden via de website.  Onze site wordt vaak bezocht door landen uit Afrika. Wij hebben het vermoeden dat die mensen geen zzp-er zoeken maar iets anders proberen.

 

Mijnzzp.nl