Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

In dit artikel is te lezen dat dikke vrachtwagenchauffeurs sneller in slaap vallen achter het stuur. Wat is nu de boodschap van dit artikel? Dat de chauffeur moet afvallen of zit er een verborgen boodschap in?

Hadden we eerst de aanval op mensen die roken. Er zijn inmiddels al bedrijven die geen producten van klanten willen repareren die roken. U brengt uw telefoon of televisie  naar de winkel want hij is stuk. U denkt: die maken ze wel voor mij. Mis. U rookt en die rook zit in u televisie en die slaat weer aan op de printplaten in de televisie of telefoon. Hierdoor komen zuren vrij die de reparateur weer inademt. Het gevolg is dan ook dat er steeds meer bedrijven zijn die dit gaan weigeren. Ze zijn bang dat dit gevolgen gaat krijgen in de toekomst.

Nu lijkt de volgende trend zich aan te doen. Dikke mensen.

Wanneer u tien jaar terug bij welke Mc Donald's dan ook kwam in Nederland kon u alleen maar hamburgers of andere vette hap bestellen. Nu niet meer. Nu kunt u ook fruitsapjes en salades bestellen in overvloed. Super goed toch. Dat is het ook maar waarom doen ze dit? Volgens ons is dit omdat ze zich voorbereiden op schadeclaims in de toekomst. In Amerika worden al veel bedrijven aangeklaagd omdat ze alleen vet eten verkopen en geen gezonde producten verkopen.

Dikke mensen kosten de maatschappij over het algemeen veel meer geld . Dit wordt net zo als roken niet langer maatschappelijk geaccepteerd. In het nieuws gaat het steeds vaker over het dik zijn. Dikke mensen moeten voorbereid zijn op een overheid die hun gaat aanspreken op hun verantwoordelijkheid.

De volgende doelgroep die aangepakt gaat worden.

Het zal nog wel minimaal tien jaar gaan duren maar de volgende groep die een kans maakt het zwaar te krijgen is de sporter. Nu is het nog zo dat als u sport op zaterdag en u breekt een been de ziektekosten vergoed worden. In de toekomst kan dit gaan veranderen.

Wanneer u op uw vrije zaterdag uit een vliegtuig spring met ski’s onder en bovenop een berg wilt landen om naar beneden te skiën en u breekt een been zal u het zwaar krijgen. Er zal steeds meer een beroep gedaan worden op uw eigen verantwoordelijkheid.  Is dit voorbeeld te extreem? Wat denkt van een portje zaalvoetbal waar het zo hard aan toe gaat dat u gewond raakt? Ook hier zal u in de toekomst mogelijk aangesproken worden op uw eigen verantwoordelijkheid. Wellicht is de toekomst dat alles gefilmd moet worden. Zodat u later kunt aantonen dat u niet lomp gedaan heeft en het echt een ongeluk was.

Als we nog verder een kijkje nemen in de toekomst dan vinden we nog een doelgroep.

Auto rijden doen heel veel mensen iedere dag om naar hun werk te komen. Maar waar kunt in de toekomst op aangesproken worden?

Ten eerste zal het mogelijk niet meer maatschappelijk geaccepteerd worden dat u iedere dag van Breda naar Amsterdam rijdt. Dit probeert de overheid nu al te ontmoedigen door de iedereen te laten betalen per kilometer. De bootschap is dan ook: koop maar een huis in Amsterdam.

Wat er mogelijk nog bij gaat komen is dat wanneer u aantoonbaar asociaal weggedrag vertoont en zo een file van tien kilometer veroorzaakt in de spits u aansprakelijk gesteld kan worden voor de schade van alle mensen achter u in de file. Dit was voorheen nooit aan te tonen maar daar komt verandering in. In de toekomst zullen wij allemaal een black box in de auto hebben en staan er over de hele snelweg camera’s die u steeds filmen. U heeft dus een aanrijding gehad op de snelweg en krijgt automatisch een uitnodiging om voor de rechter te komen en uit te leggen waarom u 2000 mensen een uur heeft laten wachten achter u door uw aanrijding. De namen van deze 2000 mensen zijn via de black box gewoon te achterhalen en via een website kunnen zij aangeven wat hun schade is. Dit kan een duur verhaal worden voor u.

Laten we met ze alle hopen dat we hier niet naar toegaan. Dit zou betekenen dat we in een onleefbare maatschappij terecht komen. In Amerika kun je al ketens aanklagen voor te warme koffie of omdat u uw kat niet in de magnetron kunt drogen.

 

Mijnzzp.nl