Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Bijna iedere ondernemer krijgt wel te maken met reclameverkopers. Veel ondernemers worden lastig gevallen door telefonische verkopers van reclame. Deze bedrijven hebben lang niet allemaal goede bedoelingen. Door de telefoon worden u vaak gouden bergen beloofd en bent u met uw bedrijf gekozen uit een klein groepje ondernemers om reclame te mogen maken bij het bewuste bedrijf.

En bent u eenmaal opgelicht door een bedrijf dan is het nog maar te zien of u hier iets aan kan doen. Een particulier is beschermd door de “wet oneerlijke handelspraktijken.” Voor de ondernemer bestaat zo'n wet niet. In Nederland gaat men er eigenlijk van uit dat u als ondernemer hier niet in trapt en u uw zelf wel kunt redden. MKB Nederland is inmiddels een proefproces gestart om te kijken hoe ze een dubieus bedrijf aan kunnen pakken.
 
Wanneer u gebeld wordt door een bedrijf die u niet kent pas dan op wat u aan de telefoon zegt. Er zijn bedrijven die zo brutaal zijn dat bij 1 keer het woord ja zeggen, u volgens hun meteen akkoord gegaan bent met hun voorstel. Vervolgens komen de rekeningen vanzelf binnen en moet u maar aantonen dat u niet akkoord gegaan bent. Ook het tekenen van contracten kan nogal eens problemen veroorzaken. Lees altijd de kleine lettertjes zodat u niet onbewust jaren vastzit aan een bedrijf dat niks goeds met u voor heeft.
 
Wanneer u reclame wenst te maken laat u dan niet verleiden door dit soort bedrijven. Ga zelf op zoek naar een bedrijf wat u kent en u wel goed verder kan helpen met uw reclame campagne.

 

Mijnzzp.nl