Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

140 tekens kan iemand verzenden in een bericht. Net genoeg om een korte pakkende zin te schrijven met op de juiste plek een uitroepteken of vraagteken. Een druk op de knop en het bericht is door je volgers te lezen. Wanneer het een leuk of interessant bericht is, dan is een Rtweet zo gedaan door je volgers, wat een eindeloos bereik kan betekenen. Twitter is net zoals veel dingen in het leven een echte investering te noemen. Ga je goed om met je Twitter account dan krijg je redelijk snel meer volgers en blijven je volgers je berichten lezen. Stuur je alleen reclame voor jezelf rond dan zullen je volgers snel afhaken. Twitter is dan ook een krachtige manier om de aandacht te trekken bij de juiste doelgroep en een stuk goedkoper dan een sms versturen naar al je mogelijke klanten.

Helaas zijn er ook onder Twitter mensen die proberen op een snelle manier aandacht te trekken zoals door het volgen van iemand en het daarna weer snel ontvolgen. Als jij automatisch volgt, krijgen ze op die manier zelf veel volgers. Het is vaak in een oogopslag te zien of iemand het waard is om te volgen door de verhoudingen te bekijken tussen “following en followers”. Is de verhouding 2000 tegenover 90 dan is het vaak een spammer.
 
Twitter is een krachtige manier om berichten de wereld in te sturen. Het beste bewijs is nog wel dat zelfs overheden bang beginnen te worden van deze moderne manier van communicatie. Na de opstand in Tunesië heeft Egypte inmiddels Twitter verboden omdat het niet meer in de hand te houden is. Lukt het ze om op deze manier het volk klein te houden....?

 

Mijnzzp.nl