Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Door de crisis worden ondernemers steeds harder. De zzp-er van dit moment wordt dan ook geconfronteerd met voorstellen die eigenlijk niet acceptabel zijn. Veel zzp-ers zijn ooit als zelfstandige gestart om wat meer te verdienen. Dit was in de voorgaande jaren ook niet echt een probleem. Echter zijn er door de loop van de jaren zoveel zzp-ers bij gekomen dat dit nu merkbaar gevolgen gaat geven. Ook de aanwas van zelfstandigen die niet uit Nederland komen drukt de markt.

Opdrachtgevers met werk hebben de macht

In de bouw kon een zzp-er jarenlang zelf zijn uurtarief bepalen. Deze tijden lijken nu echt over. De aannemers lijken zich steeds beter bewust van de talrijke zzp-ers in Nederland. Op het moment zijn er zzp-ers aan het werk voor 14 euro per uur.
 
Er zijn momenteel nogal wat aannemers die onder de kostprijs weken om maar aan het werk te blijven. Vaak hebben ze de zzp-er op de bouw wel nodig maar wel onder hele andere voorwaarden dan vroeger. Een van de nadelen voor  een zelfstandige is dat ze vaak geen buffer hebben om een langere periode te overbruggen en zijn ze vaak dringend op zoek naar werk. Ze kiezen er dan maar voor om een stuk minder te verdienen.
 
Het is voor iedereen beter wanneer deze barre tijden achter de rug zijn. Momenteel is het hebben van opdrachten erg veel waard. Als dit soort praktijken langere tijd voortduren zullen er ongetwijfeld veel zelfstandige stoppen of failliet gaan. Het is niet goed te praten dat er prima vakmensen moeten stoppen met hun bedrijf alleen omdat ze voor veel te weinig geld staan te werken. De hele economie draait op vraag en aanbod, momenteel is het aanbod schaars en hebben veel ondernemers hier last van. Laten we hopen dat de markt weer snel stabiel is. Dit is voor iedereen beter.

 

Mijnzzp.nl