Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Wanneer u zelfstandig ondernemer bent zijn er veel spelregels voor uw onderneming. Een daarvan is dat u aantoonbaar 1225 uren bezig moet zijn met uw onderneming. Voor veel zzp-ers is dit moeilijk haalbaar. Door de lange vorstperiode van ongeveer 8 weken en de economische moeilijke tijd waar veel ondernemers zich op het moment in vinden is dit moeilijk haalbaar. Wanneer u de uren niet kunt halen is het gevaar dat uw zelfstandigenaftrek in gevaar komt.

Oproep aan de minister

Er is nu een oproep van belangenorganisaties aan minister van financiën de Jager om soepel om te gaan met de uren waar een zelfstandige aan moet voldoen. De zelfstandige krijgt er anders weer een extra financiële klap te verduren.

Een tip die wij u kunnen geven om aan uw uren te komen is dat u alles mag tellen. Niet alleen de gefactureerde uren mag u optellen. Ook de tijd die u nodig heeft voor uw administratie en het uitbrengen van offertes mag u gewoon rekenen als gewerkte uren in uw onderneming. Stel u gaat eten met een klant om een opdracht te bespreken. U kunt dan gewoon het bonnetje in uw boekhouding stoppen en de tijd telt ook als gewerkt in uw onderneming. Wanneer u gaat eten met een klant schrijf dan op de achterkant altijd met wie u gegeten heeft en waar over het gesprek ging. De belastingdienst kan hier naar vragen.

Mijnzzp.nl