Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Dit is niet de tijd om uw rekeningen op te laten lopen. Wat men voor twee jaar terug nog voor onmogelijk zag is nu aan de orde van de dag.

Onlangs hebben wij een artikel geschreven over aannemersbedrijf Verkerk. Deze aannemer is failliet gegaan ondanks dat het bedrijf een goede orderportefeuille had. Het bedrijf was op diverse locaties met grote projecten aan het werk. De aannemer is vermoedelijk failliet gegaan door de strenge winter en de slechte economie.

In ons vorige artikel schreven wij al over de mogelijke gevolgen voor de onderaannemers. Er zijn heel wat bedrijven die voor Verkerk werkten. Deze bedrijven krijgen hun facturen niet meer voldaan. De bedrijven hebben wel losse spullen van de bouw verwijderd om hun schade te beperken. Het is voor de onderaannemers extra zuur om te moeten zien dat inmiddels de zelfde bedrijfsauto weer rondrijden met de naam Verkerk. De aannemer is overgenomen door Volker Wessels in afgeslankte vorm. Er zijn ongeveer 120 arbeidsplaatsen verdwenen na de doorstart. Straks staan de onderaannemers weer op de zelfde bouw te werken, echter zullen ze hun verlies moeten accepteren.
 
Er gaan nog steeds heel veel geruchten rond dat er nog veel meer aannemers zullen omvallen. Wanneer u eens goed om u heen kijkt zal u ook projecten kennen die ernstige vertraging oplopen of in zijn geheel niet van de grond komen. Het is in deze tijden dan ook aan te raden de rekening niet op te laten lopen en snel boter bij de vis te krijgen. In de bouw was het altijd heel normaal dat onderaannemers pas na drie of vier maanden betaald kregen.
 
Verkerk was een aannemersbedrijf wat al langere tijd bestond en niemand verwachtte dat dit bedrijf failliet zou kunnen gaan. Echter is dit wel de werkelijkheid. Er zijn heel wat bedrijven die hierdoor ook klappen krijgen. Zij zullen voortaan ook andere afspraken maken met opdrachtgevers.

 

Mijnzzp.nl