Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

\

Wie vandaag de dag nog een beetje wenst mee te draaien in deze snelle moderne tijden zal toch goed zijn best moeten doen. Ieder week komen er nieuwe websites bij op het internet met nieuwe ideeën of een iets wat al bestaat maar dan net iets weer anders. Een telefoon die u vandaag koopt is volgende week al weer oud. En bent u van plan om binnenkort de iPad te kopen in Nederland? Denk dan maar goed na voor u uw geld uitgeeft. De concurrent zit niet stil en komt wellicht met modernere modellen op de markt
 
Om goed gevonden te worden bent u haast verplicht om op een van de bekende netwerk sites mee te doen. Er zijn mensen die zeggen als u daar niet vindbaar bent u niet bestaat. Dit geeft toch wel het belang aan van het internet. Ook is het in deze tijden zo dat er bijna van iedereen verwacht wordt dat u de mobiele telefoon altijd aan heeft staan en bereikbaar bent. Privé en zakelijk draaien tegenwoordig dan ook bijna samen.
 
Hoe deden wij dit vroeger dan ook weer?
 
Nog niet zo heel lang geleden waren er geen mobieltjes. In de eerste jaren van de mobiele telefoon was je een patser als je met een telefoon over straat liep. Of kent u die enorm grote mobieltjes nog met een kast van 30 centimeter groot? Dit was meer een soort auto telefoon. In de eerste jaren waren er veel mensen die zeiden: daar ga ik nooit mee lopen. Hoe anders is dit nu.
 
Kunt u zich nog voorstellen dat u ergens aan het werk was en de hele dag niemand sprak. Pas wanneer u thuis was of op kantoor kon u gebeld worden of iemand bellen met de gehuurde telefoon van de KPN. 
 
Toen wij allemaal nog geen internet hadden was het helemaal anders. Als er ergens iets gebeurde hoorden wij dit pas op de televisie die om 3 uur in de middag begon met uitzenden. En de krant was nog een krant in die tijden. Wanneer u nu een krant leest is het bijna altijd oud nieuws wat u vast al ergens op het internet een dag eerder gelezen heeft.
 
Kunt u zich nog voorstellen dat u later tegen u kinderen gaat vertellen dat in uw jeugd er geen mobieltjes waren? Of dat u met een betaalcheque in de winkel moest betalen? Uw kinderen zullen u aankijken en denken die vader of moeder van mij die is echt de weg kwijt. Maar dat geeft niet want dat zullen de kinderen van uw kinderen ooit ook een keer over uw kinderen denken. Tegen die tijd zal het wel over een ruimtereis of over tijdreizen gaan.

 

Mijnzzp.nl