Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Volgens dit bericht is er een daling opgetreden in het aantal mensen dat een baan zoekt. Dit is een tegenstrijdig bericht want de werkgelegenheid neemt nog steeds af. Er is dan ook een vermoeden dat een aantal mensen gewoonweg is gestopt met het zoeken naar een baan.

 Het UWV ziet echter een lichtpuntje in de banenmarkt. Het aantal nieuwe ontslagaanvragen is een kwart minder geworden volgens het UWV.
 
Als het echt zo is dat dat mensen massaal stoppen met het zoeken naar werk dan moet er toch iets aan de hand zijn. Dit kan dan niets anders betekenen dat mensen de hoop op hebben gegeven en geen snelle hoop meer hebben op het vinden van een baan.

Bedrijven melden bij het UWV minder vacatures aan voor personeel. Heel veel bedrijven hebben de laatste periode harde bezuinigingen doorgevoerd en dit is dan ook op het personeelsbestand geweest. Of deze bedrijven straks ook weer personeel aan gaan nemen zal de toekomst leren. Vooralsnog is de economie nog steeds niet zo dat bedrijven weer vertrouwen hebben in de toekomst en personeel aannemen.

 

Mijnzzp.nl