Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

De banken maken voorzichtig weer winst na een paar zware jaren. Toch is er veel veranderd voor klanten van de banken. Financieringen worden momenteel veel moeilijker gegeven. Heeft u een vermelding bij het BKR dan is er voor u de eerste jaren niet veel kans op het kopen van eens huis.
 
Niet alleen de particulier voelt de druk van banken

Ook bedrijven die al leningen hebben lopen bij banken moeten op hun hoede zijn. Als er een tijd is waar u goed op de voorwaarden moet letten is het nu wel. Loopt uw termijn af en hoelang staat de rente nog vast zijn belangrijke factoren vandaag de dag.
 
Veel vastgoedbelegger zitten op het moment in grote problemen. Het verhuren van kantoren die leeg staan is niet makkelijk terwijl de concurrentie groot is. De banken blijven graag iedere maand netjes de rente op hun rekening zien. Ook de aflossing zal niet zomaar stopgezet worden door de bank. Het verkopen van een kantoorgebouw is ook niet echt een optie voor beleggers. Er is niemand die een kantoor gaat kopen waar geen huur uit komt tenzij iemand er zelf iets mee kan. Maar dan zult u geen wereldprijs meer krijgen voor uw belegging.
 
De banken stellen harde eisen aan een eventuele nieuwe lening op uw vastgoed wanneer de periode verstreken is. Dus houdt u maar rekening met extra opslagen op uw lening. Ook zijn er banken die u helemaal geen geld meer geven. U moet dan de bank terug betalen. Wanneer u dit niet kunt dan is er maar één oplossing en dat zal gedwongen verkopen zijn.
 
Beleggers hopen dan ook op betere tijden die de vraag naar kantoren vergroot. Helaas is dit nog niet het geval en zullen er ongetwijfeld eerst nog heel wat vastgoedbeleggers omvallen.

 

Mijnzzp.nl