Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Tot twee jaar terug keken veel vermogende mensen iedere week uit naar Business Class van Harry Mens, op zondag. Het is bijna niet te begrijpen dat mensen zomaar 50.000 euro of meer overmaken naar aanleiding van een televisie spotje van 10 minuten. De termen “12 procent rente gegarandeerd” zullen de meeste nog wel kennen.

Wanneer vermogende particulieren geld hebben zijn ze vaak op zoek naar een goede investering. Maar de hoge rente maakt mensen kennelijk blind voor de gevaren. Een hoog rendement en risico gaan hand in hand. Het zal ook wel een hype geweest zijn. Wanneer u iemand spreekt die tegen u zegt dat hij wel 12 procent gegarandeerd maakt en u heeft maar 3 procent bij uw bank, dan gaat u ook nadenken.
 
De signalen zijn achteraf toch ook wel duidelijk dat dit niet goed kon blijven gaan. Alleen al dat ze boven het toezicht niveau van 50.000,- euro van de A.F.M. zaten. Wat ook altijd twijfelachtig was dat ze altijd projecten in het buitenland deden. Het leekt haast wel: hoe verder weg hoe minder u ziet en weet.
 
Toch blijft het een vreemde gedachte. Wanneer u een klusser nodig heeft voor een nieuwe badkamer vragen de meeste mensen minimaal twee of drie offertes op. Maar als er iemand op televisie komt met een ingekocht spotje storten de mensen massaal geld naar deze organisaties en dan vaak ook nog zonder hun huiswerk te doen.
 
Wanneer u overweegt om ergens geld in te investeren denkt u dan altijd minimaal tien keer na. Gratis geld bestaat niet. Als iemand u probeert te overtuigen dat u 12 procent kunt maken dan kan het bijna niet anders zijn dat u een risico loopt. Het grootste probleem is nog niet eens dat u uw rente niet meer krijgt maar wel dat u uw inleg ook nog eens kwijt raakt.
 
Wanneer u in bijvoorbeeld in bakstenen wenst te investeren kunt u beter in bakstenen bij u in de buurt vinden waar u uw geld in stopt. Dan kunt u nog een keer met de fiets op zondag kijken of uw bakstenen er nog staan. Wellicht maakt u dan geen 12 procent rendement maar u slaapt wel een stuk beter wanneer u precies weet waar u geld heen gegaan is.

 

Mijnzzp.nl