Avatar van Team Mijnzzp

Adverteren internet

Wie geen of beperkt budget heeft om reclame te maken voor zijn of haar website zal creatief moeten zijn. Je wil en kan geen grote bedragen uitgeven aan dure reclame en marketingkantoren, wat moet je dan doen? Gelukkig zijn er met alle nieuwe media en technische mogelijkheden genoeg opties voor jou om jouw website in de publiciteit te zetten zonder dat dit veel geld of moeite kost. Het is van essentieel belang om zo veel mogelijk bezoekers op jouw website te hebben om zo een succes te worden en winst te boeken. In dit artikel geven wij verschillende tips om meer bezoekers naar je website te trekken, die allen binnen een beperkt budget passen en dus voor jou de perfecte oplossing bieden.

Tip 1: Actief deelnemen op verschillende platforms

De eerste tip is om actief deel te nemen op verschillende online platforms zoals de bekende forums en sociale media zoals Facebook, Instagram, Twitter, TikTok en Youtube. Het actief deelnemen op dit soort platforms en andere forums werkt zeer goed om de naamsbekendheid van jouw website op te bouwen. Daarnaast is het een mooie manier om extra bezoekers naar je website te trekken. Belangrijk is wel om echt een bijdrage te leveren en niet alleen te willen spammen. Wanneer je dit toch doet worden mensen namelijk geïrriteerd en zullen een negatieve ervaring bij jouw website krijgen.

Daartegenover, wanneer jij een bijdrage levert op deze forums en media, dan waarderen mensen dit erg en zullen zij jou onthouden en wanneer nodig opzoeken. Ook is het belangrijk om de juiste mediakanalen te vinden, die passen bij jou website. Als jouw website veel visuele media gebruikt en jongeren aanspreekt, dan is Youtube of TikTok perfect. Is jouw site meer betrokken bij politieke activiteiten of andere zaken meer gericht op ouderen, dan is een medium als Facebook weer beter. Kortom, steek tijd in het uitvinden van de platforms en forums die bij jouw website en doelgroep passen en investeer vervolgens in een goede bijdrage aan de ze platforms en forums. Op deze manier trek jij veel positieve aandacht en zal jij meer bezoekers krijgen op jouw website.

Naast het feit dat je een positieve bijdrage aan het platform wil leveren, om zo een positief gevoel bij anderen op te wekken, moet je goed opletten op welke forums je werkt. Er is op dit moment zoveel beschikbaar op internet en dus zitten er ook mindere forums tussen waar jij eigenlijk niet mee geassocieerd wil worden. Zoek daarom altijd even goed uit waar jij actief op gaat zijn. Dit geldt niet alleen voor een forum wat je nog niet kent, maar ook voor bepaalde groepen binnen bekende sociale media zoals op Facebook. Bekijk of jouw doelgroep aanwezig is op dit forum en bepaal of de kans klein is dat er vervelende mensen op dit forum actief zijn, waar jij niks mee te maken wil hebben omdat zij schadelijk kunnen zijn voor het imago. Mensen zullen je hier namelijk op afrekenen ook al kan jij er wellicht niet aan doen. Kortom, goed onderzoek naar het platform is belangrijk.

Tip 2: Gastbloggen en persberichten

De tweede tip om meer bezoekers te trekken tegen weinig of geen kosten, is het schrijven van gastblogs en persberichten. We zullen eerst ingaan op het schrijven van een gastblog en daarna op persberichten. Er zijn veel online blogs waarop jij van de webmasters gastblogs mag schrijven. Soms is dit tegen een kleine betaling, maar vaak ook gratis. Het is zelfs zo dat sommige sites blogs willen uitruilen. Dit houdt in dat jij een blog op hun website mag plaatsen en zij een op jouw website. Dit zorgt voor extra traffic en is goed voor de lintbuilding. Kortom, dit is zeer aan te raden want het zal voor veel aandacht voor jouw website zorgen. Doe het natuurlijk niet met de directe concurrent. Het is slim om het met sites te doen, die aanvullend kunnen zijn op de service of het product dat jij aanbiedt op jouw website. Zorg er tevens in de blog voor dat jij op een interessante en leuke manier bezoekers naar jouw website trekt.

Een andere manier is het schrijven van persberichten. Deze verstuur je vervolgens naar andere websites en journalisten. Hoewel dit een gratis trucje is en veel aandacht kan creëeren, is het niet makkelijk om gepubliceerd te worden. Je moet echt een nieuwswaardig stukje schrijven wat mensen dus willen publiceren. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfsnieuws waarin je vertelt over nieuwe diensten, producten of het openen van een nieuwe kantoor. Het mooie aan deze persberichten is dat ze door andere worden gepubliceerd. Dit zorgt meteen voor vertrouwen bij eventuele geïnteresseerde. Zij zien dit namelijk niet als marketing, maar als objectief nieuws. Als het bericht dus positief is, wat het natuurlijk is als jij het zelf schrijft, dan is dit positieve aandacht die gezien wordt als nieuws.

Tip 3: Start een eigen content website naast je bedrijfswebsite

Wat je natuurlijk kan doen, is een nieuwe website openen, die gericht is op content rondom jouw website, dienst en product. Op deze website kan je veel blogs posten die over allerlei onderwerpen gaan, die allemaal iets met jouw website te maken hebben. Dit biedt jou veel ruimte om van alles te posten en zorgt voor een goed linkbuildig wat op zijn beurt weer voor veel traffic op jouw hoofd-website zorgt. Daarbij zal de website steeds makkelijker te vinden zijn voor eventuele klanten. Wanneer je dit wil gaan doen moet je er goed voor zorgen dat de blogs mooi opgebouwd zijn en uiteindelijk de lezers naar jouw echte website lokken. Dit moet natuurlijk op een subtiele manier gaan, want niemand vindt het leuk om 'gelokt' te worden. Je wil de lezers middels goed geschreven blogs naar jouw website sturen. Het hoeft overigens niet zo te zijn dat alle blogs even direct naar jouw website verwijzen. Juist door verschillende onderwerpen, wek jij meer vertrouwen bij de lezer en kan jij daadwerkelijk subtiel sturen.

Tip 4: Start een YouTube-kanaal

De vierde tip houdt het opzetten van een YouTube-kanaal in. Nu denk je wellicht, waarom zou ik dat doen? Daar zijn een aantal hele goede redenen voor. Zo is Youtube na Google de grootste zoekmachine ter wereld. Onderschat dus niet hoe ongelofelijk veel mensen van dit medium gebruik maken. Daarbij kost het geen geld om een kanaal te starten en daarmee is deze tip zo geschikt voor deze lijst. Na het openen van het kanaal moet je een goede camera kopen met microfoon om de filmpjes te kunnen maken. Het is namelijk essentieel om goede en leuke filmpjes te maken want anders ga je geen bezoekers trekken. Wanneer je leuke ideeën hebt voor de filmpjes, ze moeten natuurlijk iets te maken hebben met jouw website, dan ga je beginnen met filmen en posten. Het kan best lang duren voordat je een groot netwerk met veel volgers hebt, maar wanneer dit lukt ben je ook wel echt binnen, want onder en in elk filmpje, wat dan door duizenden mensen wordt bekeken, kan jij verwijzen naar jouw website.

Tip 5: E-mails verzamelen

De vijfde tip gaat om het verzamelen van mailadressen. Je wil eigenlijk van elk persoon dat ook maar een klein beetje geïnteresseerd is in jouw website, het e-mail adres hebben. Zo kan je contact met deze mensen houden en ze ertoe verleiden steeds terug te keren naar de website. Dit doe je door nieuwsbrieven elke week of maand te sturen of leuke acties op deze manier te delen. Je verzamelt de adressen door naar ze te vragen wanneer mensen de site bezoeken. In ruil voor het opgeven van het mailadres kan je korting geven of iets anders leuks beloven. Ook kan je adressen opslaan wanneer mensen bijvoorbeeld iets kopen. Het is overigens wel erg belangrijk om met de privacy wetgeving rekening te houden, dus zoek eerst goed uit wat wel mag en wat niet, voordat je hier aan begint. De boetes voor overtredingen zijn niet mals, dus zoek het echt even goed uit. Echter, wanneer je dat gedaan hebt, dan heb je een zeer effectief middel om contact met mensen te houden en meer traffic te creëeren op de website. Herhalende bezoekers zijn namelijk minstens even zo belangrijk als nieuwe, vooral voor de langere termijn.

Tip 6: Overweeg het starten van een affiliate programma

De zesde en laatste tip betreft het gebruik van affiliate marketing. Wellicht weet jij nog niet wat dit is, maar dat is wel nodig als jij aan online marketing wil doen. Affiliate marketing houdt in dat andere mensen jouw diensten of producten aanprijzen. Denk hierbij aan invloedrijke influencers die jouw product of dienst benoemen op hun sociale media. Deze mensen hebben vaak grote groepen volgers die ook daadwerkelijk interesse hebben in de producten en diensten die door deze influencers worden aangeboden. Het is belangrijk om de juiste influencers te vinden. Dit zijn de influencers die precies de volgers hebben die behoren tot jouw doelgroep. Deze manier van marketing is niet gratis en kan zelfs best prijzig worden. Echter, dit is zeker de moeite waard, want mensen kijken tegenwoordig veel naar influencers. Dit is de moderne manier van het inwinnen van informatie over producten en diensten. Waar je vroeger naar de reclames op de televisie keek, kijk je nu naar wat jouw favoriete influencers jou vertelt. Kortom, onderzoek deze manier van marketing eens en bepaal wat jij er aan kan en wil uitgeven in relatie met wat het je gaat opleveren. Er zijn genoeg bureautjes die jou hier bij kunnen helpen.

Mijnzzp.nl