Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Kantoormedewerkers

Sinds juli 2016 geldt in Nederland de Wet flexibel werken. Waarom wordt er tegenwoordig zoveel aandacht besteed aan thuiswerken? Het biedt tijdswinst en vaak een betere concentratie, omdat je bijvoorbeeld niet afgeleid wordt door collega’s.

Thuiswerken is anno 2019 steeds normaler. Er zijn echter een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden wanneer je besluit wat meer thuis te gaan werken. Wij lichten deze zaken hieronder toe.

Ergonomie in huis

Wat vanzelfsprekend is op kantoor, is niet vanzelfsprekend in huis. Op kantoor kun jij aan een bureau werken en zitten op een bureaustoel. De meeste mensen hebben niet standaard een bureaustoel in huis. Je bent dan sneller geneigd om plaats te nemen op de lage keukenstoel achter de keukentafel of misschien wel gewoon op de bank. Een goed uitgeruste werkplek is echter belangrijk, zodat je een betere fysieke belasting hebt gedurende de dag. Een computermuis, extern toetsenbord en ergonomische bureaustoel raden we dan ook zeker aan. Als je behoorlijk wat uren doorbrengt achter de computer, dan kan dit immers nadelige gevolgen hebben voor je gezondheid.

Houd je productiviteit in de gaten

Soms is er niets zo fijn als in je pyjama uit bed te stappen en rustig een kop koffie te zetten. Normaal trek je je outfit aan om vervolgens een boterham mee te pakken en de auto in te schieten. Thuiswerken brengt wat meer rust met zich mee. Zorg er wel voor dat je in huis een geschikte plek hebt om te werken. Sluit jezelf even af van zaken in huis. Je bent namelijk snel afgeleid door kleine kinderen of bijvoorbeeld de hond. Nog even een wasje doen of de vaatwasser aanzetten. Stel voor je jezelf enkele regels op als je thuiswerkt. Deze regels zijn nodig om de Wet flexibel werken niet te misbruiken.

Beweeg regelmatig

Tijdens je kantoorbaan is het belangrijk om met regelmaat te bewegen. Dat kan door eens op te staan om de nodige koffieronde te doen. Thuis schenk je enkel een kop koffie voor jezelf in. Houd er dus rekening mee om ook thuis voldoende te bewegen gedurende de dag, bijvoorbeeld door eens staand te werken of lopend te telefoneren met een klant.

Een ergonomisch verantwoorde bureaustoel kopen? Uiteraard kan dat ook online. Kies dan wel voor kwaliteit!

Informatie aangeleverd door: bureaustoel.nl

Mijnzzp.nl