Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

De Rabobank ziet een langzaam herstel van de huizenmarkt. Dit jaar zullen de prijzen nog iets dalen maar volgend jaar zullen de prijzen naar alle verwachting weer stijgen.
 
Vorig jaar dachten nog veel mensen dat hun huis nu nog maar de helft waard zou zijn. Is dit nu het bewijs dat de huizen in Nederland niet te duur zijn? In Spanje zijn de huizen meer dan gehalveerd in waarde, horen wij steeds in het nieuws. Dit is maar gedeeltelijk waar, het gaat eigenlijk alleen om de huizen aan de kust van Spanje die gezien worden als luxe artikel.
 
De huizenmarkt is een markt van vraag en aanbod. De vraag in Nederland is gewoon groot naar huizen. Ook de bouwkosten en grondprijs zijn een goed indexatie om simpel tot de conclusie te komen dat de prijzen niet te hoog zijn.
 
Toch zal het wel een tijdje duren voor de prijzen nu weer zo hard gaan stijgen zoals ze dat de afgelopen jaren hebben gedaan. Naast vraag en aanbod speelt ook nog mee wat de mensen kunnen en willen betalen. Om nu nog een hypotheek te kunnen krijgen voor uw huis moet u een dijk van een baan hebben en zeker genoeg verdien.

 

Mijnzzp.nl