Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Gaat het weer de goede kant op met de economie: iedereen weer aan het werk?

Accountantskantoor Grant Thornton heeft vrijdag bekend gemaakt dat regelzucht met 23 procent de grootste groeibelemmerende factor voor het MKB in 2010 is. In het zelfde artikel noemen ze "personeelskrapte" op de derde plaats van belemming van de groei. Personeelskrapte? Wat is er gebeurd met al die ouderen die niet aan het werk komen? Onze minister Donner weet het wel, neem bijvoorbeeld de tuinbouw: zij willen niemand aannemen.

Groei van de economie blijft achter

In het artikel in de volkskrant lezen we waarom de economische groei achterblijft. De exportgroei verzwakt, er wordt weer voorraad aangelegd (u toch ook...?), de consument blijft zuinig en de overheid stopt met het steunen van bedrijven. Dus werd u vorig jaar nog door de overheid geholpen, dit jaar kunt u dat wel vergeten.

Wat vindt u?

Wij vinden dat de overheid zzp-ers en mkb-ers kan helpen door de regelzucht te verkleinen. Dat kost ze geen geld, het kan zelfs kosten besparen. Zo kunnen ze er voor zorgen dat ondernemen weer echt ondernemen is. Wij lezen ook graag uw ervaringen met regelzucht. Laten we eens beginnen met de VAR verklaring. Hoeveel tijd bent u er mee bezig? Heeft u er zelf wel eens eentje vervalst? Alle reacties zijn welkom.

Mijnzzp.nl