Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Een kantoor freelancer rekent gemiddeld € 72 per uur in Nederland. De slechts betaalde freelancers zijn administratieve krachten . Zij rekenen tussen de €49 (data invoerder) en € 56 (secretaresse) per uur. De best betaalde freelancers zijn software testers en ontwikkelaars van mobiele applicaties. Zij rekenen gemiddeld €100 per uur. De verschillen binnen Nederland zijn groot. Een freelancer of ZZPer uit Drenthe rekent gemiddeld €55 per uur terwijl een freelancer uit de Randstand rond de €80 Euro per uur voor zijn diensten wil ontvangen.

Het onderzoek van website Freelancematch.nl is gehouden onder 2800 freelancers en is het eerste onderzoek in Nederland dat tarieven van freelancers weergeeft. De tarieven werden onderzocht van freelancers en ZZPers die kantoorwerk doen zoals (interim)management, software ontwikkeling, vertaling, marketing, administratie en personal assistance etc.

Een paar opmerkelijke resultaten uit het onderzoek:

•Behalve de randstad provincies Utrecht, Noord en Zuid-Holland kennen Limburg en Gelderland relatief hoge gemiddelde freelancer tarieven
•Onder de freelancers zijn er grote verschillen. De top 10% van alle freelancers rekent €100 per uur terwijl de onderste 10% €32 per uur rekent.
•Freelancers met dezelfde expertise hebben ook grote verschillen in hun tarieven. Een website laten maken is het goedkoopst in het Zuiden van het land waar website bouw freelancers uurtarieven rond de €36 rekenen. In de Randstad rekent een freelancer het dubbele per uur.
•Voor andere activiteiten zijn er weer veel minder verschillen regionaal. Een tekst laten vertalen kost rond de €50 per uur in het Noorden en Zuiden van het land en rond de €60 in de Randstad

Het artikel kunt u hier lezen

 

Mijnzzp.nl