Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Vorige week hebben wij een artikel geschreven hoe wij het nieuwe ondernemen zien. Deze week is er een artikel verschenen in het nieuws van FNV Zelfstandigen die naadloos aansluit op ons artikel van vorige week. De belangrijkste alinea uit het artikel staat hier onder.

 
Artikel FNV Zelfstandige

 
“Zzp’ers zijn de voortrekkers van Het Nieuwe Werken, helaas besteedt het kabinet hier nog te weinig aandacht aan,” aldus Linde Gonggrijp, directeur van FNV Zelfstandigen. “Het Nieuwe Werken lijkt volgens de overheid vooral voorbehouden aan werknemers. Wij vinden dit een gemiste kans, want de huidige economie draait ook om de inzet van externe professionals en virtuele samenwerkingsverbanden.”  Lees hier het hele artikel van FNV Zelfstandige.
 
Zoals wij vorige week al schreven zijn wij al twee jaar bezig om de om ondernemers te laten groeien door ze de mogelijkheid te bieden om een virtueel bedrijf te starten. Wij begrijpen ook wel dat dit een nieuwe manier van werken is die niet zomaar van de grond komt maar blijven er op hameren dat ondernemers meer moeten gaan samenwerken. Nu bedoelen wij ook niet dat ondernemers het alleen niet kunnen redden maar meer dat de wereld snel aan het veranderen is en de concurrentie steeds groter aan het worden is. Zorg dat je niet alleen blijft staan als ondernemer.
 
Wil een zelfstandig ondernemer ook kans maken op een grote klus en niet alleen ingehuurd worden door grotere partijen, dan zal er echt iets moeten gaan veranderen in de manier van profilering naar de buitenwereld. Als een ondernemer op Mijnzzp.nl een virtueel bedrijf start met collega ondernemers heeft een opdrachtgever simpelweg meer zekerheid en garanties dat de klus goed uitgevoerd word.
 
Een opdrachtgever gaat niet snel een klus gunnen van € 200.000,- aan een zelfstandige. De reden hiervoor is dat het om te veel geld gaat en het risico te groot is. Deze risico's zijn er nog steeds wanneer iemand op Mijnzzp.nl een virtueel bedrijf start maar wel een stuk minder. Door samen duidelijke afspraken te maken kunnen er simpelweg betere garanties geboden worden aan een opdrachtgever. Een opdrachtgever is op zoek naar een goede prijs-kwaliteit verhouding dus die zal zeker geïnteresseerd zijn in een virtueel bedrijf dat goedkoper kan werken.
 
Er zijn redenen genoeg om samen te gaan werken als zelfstandige in een virtueel bedrijf. Wij zien dat er te veel ondernemers klein blijven en er zelfs mee stoppen omdat het vaak toch tegen valt om iedere dag alleen te werken. Een nog groter gevaar is dat er te veel kleine ondernemers bij komen die allemaal concurreren met elkaar. Op sommige websites waar klussen aangeboden worden zien wij nu al dat de prijzen niet meer reëel zijn. Dit komt gewoon omdat er meer vraag is dan aanbod en de kleine ondernemer te vaak uitsgepeeld wordt.
 
Ondanks dat het in de bouw slecht gaat blijft het aantal nieuwe zelfstandigen maar groeien. De arbeidsmarkt is volgens ons dan ook in een rap tempo aan het veranderen en er zullen nog veel meer starters bijkomen. Aannemers zoals die bestonden zullen volgens ons dan ook veelal verdwijnen en overgaan op het nieuwe werken. Het werken als zelfstandig ondernemer is iets moois maar brengt zeker in deze tijd risico's met zich mee. Zorg dat u niet alleen staat en ga samenwerken met andere ondernemers.

 

Mijnzzp.nl