Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

\

Er gaan steeds meer stemmen op om alle huizen in Nederland in 2020 energieneutraal te hebben gemaakt. Dit is dan niet alleen voor nieuwbouwhuizen maar ook alle bestaande huizen. Dit is natuurlijk een prachtig idee en zal bij veel mensen in goede aarde vallen. Echter is het wel een droom die wellicht niet snel werkelijkheid zal worden. De enige manier om dit te kunnen bereiken is het te verplichten door de overheid met strenge boetes wanneer u hier geen gehoor aan geeft.

Het energieneutraal maken van een huis zal dan ook behoorlijk in de papieren gaan lopen. Om een huis energieneutraal te maken moet u behoorlijk wat zaken aanpakken. Dit natuurlijk afhankelijk van het soort huis waar u in woont en van de bouwperiode van uw huis. Hoe ouder het huis hoe lastiger het zal worden voor u. De echt oude huizen waar er heel veel van zijn in Nederland hebben bijvoorbeeld niet eens een spouwmuur. Wij konden niet echt een goed voorbeeld vinden van de kosten voor het omtoveren van uw paleis. Maar zoals de meeste wel weten zal dit niet goedkoop zijn. Buiten het optimaal isoleren van uw huis zal u bijvoorbeeld ook moeten gaan denken aan zonne-energie en het hebben van boilers op het dak.
 
De droom om alle huizen in 2020 energie neutraal te hebben is volgens ons niet haalbaar. En dit is niet alleen omdat mensen er niet aan willen maar eerder omdat het financieel niet haalbaar zal zijn voor veel mensen. Ook is er nog een belangrijk ander detail en dat is het effect op de huizenprijzen. De huizen in Nederland zijn nu al onbetaalbaar voor veel mensen. Wat gaat het betekenen voor de prijzen als ieder huis in Nederland een metamorfose moet ondergaan van ongeveer € 50.0000? En het argument dat u de kosten over 20 jaar wel terugverdiend zult hebben is ook niet erg overtuigend.
 
Het omlaag brengen van de energiekosten van uw huis hoeft dan ook niet zo heel ingewikkeld te zijn. Door zelf slim om te gaan met uw thermostaat kunt u al heel wat geld besparen. En heeft u nog een ketel hangen van 10 jaar oud dan kunt u echt beter een nieuwe aanschaffen.
 
Ook het vervangen van ouderwetse kranen op uw verwarming door thermostaatkranen kan een enorm verschil maken in de kosten. In de ruimtes waar u niet veel komt kunt u door middel van deze knoppen laag stoken. Een belangrijke tip die wij u kunnen meegeven is het op de juiste plaats hangen van uw thermostaat. Hangt deze vlak bij een deur die steeds opengaat zal de ketel vaker aanslaan. Meer tips over simpele manieren om te besparen kunt u hier vinden.

 

Mijnzzp.nl