Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Dit was vroeger zo en werkt nu zeker niet meer. Onlangs is er een nieuwe trend ontstaan van het opvragen van declaraties die gedaan zijn door vaak bekende personen uit het bedrijfsleven of politieke figuren.

Door de een nieuw middel namelijk ”wet openbaarheid van bestuur” is het makkelijker geworden voor journalisten om op te vragen wat iemand verdient en hoeveel de bewuste persoon declareert. Zo is er in Engeland een paar maanden terug aan het licht gekomen dat een politicus de bouwkosten van een vogelhuisje in zijn achtertuin gedeclareerd heeft. Of wat dacht u van de declaratie van een pornofilm.
 
Door de wet is er veel veranderd. Was het vroeger zo dat deze zaken bijna nooit aan het lichten kwamen, inmiddels is dit heel anders. Zo heeft Wouter Bos een tijdje terug nog een zonnebril gedeclareerd omdat hij hem was verloren. Dit heeft veel opschudding veroorzaakt in de media. Het is een voorbeeld van de veranderingen die er gaande zijn. Alle politieke figuren zullen voortaan wel twee keer nadenken voordat ze kleine onbelangrijke dingen gaan declareren. Er zijn dan ook heel wat voorbeelden te vinden van personen die in de problemen zijn gekomen doordat ze zaken gedeclareerd hebben die eigenlijk niet te verantwoorden zijn.
 
De toekomst is aan bonnetjesvrije mensen
 
In het verleden was er veel minder toegang om achter het declaratiegedrag van mensen te komen. De mensen die nu in de problemen komen hebben dan ook last van het veranderen van de tijden. Heeft iemand tien jaar terug veel zaken gedeclareerd dan kan het zo maar zijn dat dit nog een keer terugkomt bij de persoon. Het zou dan ook verstandig zijn wanneer er gestopt wordt om brilletjes te declareren wanneer u € 150.000 euro per jaar verdient. Dit soort zaken kunnen mensen de kop kosten wanneer dit uitkomt. Wanneer bij thuis de computer kapot gaat kunt u toch ook niet het bonnetje opsturen naar Den Haag?

 

Mijnzzp.nl