Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Vandaag is er een artikel uitgekomen dat de Randstad de verkeersdrukte zat is. Nu denken wij dat dit niet alleen voor de Randstad telt. Iedereen die dagelijks naar zijn werk rijdt zal regelmatig in de file staan. Een simpele aanrijding op de snelweg leidt als snel tot vele kilometers file en dus vertraging.

Waar moet dit toch heen?

Het zal iedereen wel opvallen dat het op de wegen steeds drukker aan te worden is. De oplossingen zijn niet simpel en vergen een hoop inspanningen. Steeds worden er stukjes snelweg verbreed of aangepast in de hoop dat knelpunten verdwijnen, die dan vaak weer ergens anders ontstaan. Wanneer u iedere dag naar de Randstad moet rijden voor uw werk en u komt uit Arnhem dan moet u al om maximaal 5 uur in de ochtend gaan rijden. Doet u dit niet dan is er voor u een lange file met mede weggebruikers. Gelukig starten de meeste radiozenders tegenwoordig ook al om 5 uur met hun live uitzendingen.
 
De overheid is al jaren bezig om rekeningrijden in te voeren. U gaat dus in de toekomst per kilometer betalen dat u op de weg bent. Dit zal een duur grapje worden voor iedereen die straks dagelijks op de weg zit. De overheid probeert bedrijven te stimuleren om werktijden te verleggen zodat werknemers na de spits naar hun werk kunnen rijden. Dit is een mooie gedachte maar helaas niet haalbaar voor veel mensen. Deze bedrijven zijn vaak ook afhankelijk van andere bedrijven met bepaalde werktijden. Ook het thuis werken is lang niet altijd een oplossing. Wanneer u bijna niet op het bedrijf bent waar u werkt is een carrière maken ook lastig.
 
Wij hebben al eerder geschreven over de toekomst op de weg. Dichter bij het werk gaan wonen is ook een vaak gehoorde opmerking. Dit is ook niet voor iedereen weggelegd. De huizen in de Randstad zijn al onbetaalbaar voor veel mensen. Deze mensen zijn wel gedwongen om iedere dag met de auto te gaan. Een echte oplossing voor de drukte op de weg weet niemand. De enige echte oplossing is: minder auto's op de weg. Maar wie moet je vertellen dat hij niet meer in de spits op de weg mag komen?

Toch willen wij u het volgende voorbeeld van totale waanzin op de weg niet onthouden 
 
Dezelfde overheid die vaak in het nieuws komt met de mededeling dat we minder op de weg moeten zitten is verantwoordelijk voor de volgende waanzin.
 
De gemeente Arnhem die op 2 kilometer afstand een afvalverbrandingsoven heeft, namelijk in Duiven, heeft besloten om het afval voortaan te gaan verbranden in Coevorden. Dit doen ze omdat na een aanbesteding gebleken is dat het verbranden in Coevorden goedkoper is. Een van de argumenten die de gemeente Arnhem gebruikt is dat de extra milieubelasting wel meevalt. Maar je hoort niemand over al die vrachtwagens die dagelijks op de weg zitten naar Coevorden. Arnhem Coevorden is een enkele reis van 137 kilometer.

 

Mijnzzp.nl