Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Door het vallen van het kabinet Balkenende vier kunnen belangrijke beslissingen niet meer genomen worden door de regering. Dit kan directe gevolgen hebben voor de crisis en herstelwet volgens Elco Brinkman van ondernemersorganisatie Bouwend Nederland. De zorgen die de organisatie uitspreekt zijn dat de regering deze maatregelen niet meer kan of wil uitvoeren.

De regelingen zouden worden ingevoerd om de bouwwereld een extra stimulans te geven en te voorkomen dat bedrijven massaal werknemers moesten ontslaan. De bouwwereld is erg hard geraakt door de economische crisis en ook nog door de lange periode van vorst in Nederland. De meeste bedrijven hebben tot 8 weken niet buiten kunnen werken. De meeste bedrijven zijn niet verzekerd tegen dit risico.

Ook werkgeversorganisatie VNO-NCW spreekt zijn zorgen uit. Volgens deze organisatie moet het demissionaire kabinet er alles aan doen om de werkgelegenheid te stimuleren. Hoe sneller de wet wordt goedgekeurd hoe beter volgens de organisatie.
 
Het versneld uitvoeren van bouwprojecten in Nederland kan door de val van het kabinet stil komen te liggen. Dit zal de bouwers van Nederland hard raken. Op dit moment zijn er nog maar weinig projecten die van de grond komen. Wanneer dit niet snel verandert zullen er naar verwachting veel ondernemers het niet redden. Dat daar veel zzp-ers bij zullen zitten is haast wel zeker. Veel zzp-ers hebben geen vermogen om deze klappen op te kunnen vangen. Grote bedrijven zullen eerst hun eigen personeel aan het werk houden en geen zzp-ers meer inhuren. Ook zijn er singalen dat het uurtarief van de zzp-ers onder druk staan door het grote aanbod van zzp-ers.

Mijnzzp.nl