Team Mijnzzp

Nieuwbouw

De Nederlands huizenmarkt zit volledig op slot. Er zijn nog maar weinig mensen die op dit moment een nieuw huis kopen. De banken worden steeds strenger met het geven van een hypotheek aan de mensen.

De overheid ziet steeds beter toe op de zogenaamde zorgplicht van de banken. Het krijgen van een hypotheek als zelfstandige is al bijna niet meer te doen. De banken lenen over het algemeen nog maar 4,5 keer uw inkomen. (€ 30.000 bruto x 4,5 = € 135.000,-). Het inkomen van uw partner wordt vaak lager gewaardeerd.

In de toekomst zal het voor starters steeds normaler worden om met een bankgarantie van de ouders een hypotheek te krijgen. Bij een ondernemer is het nu al gebruikelijk dat ze een deel eigen geld inbrengen.

Straks kunt u nog maar bijvoorbeeld 90 % van de aankoopsom lenen en de rest inclusief kosten koper zal u zelf van uw spaargeld moeten voldoen. Of er moet iemand zijn die voor u garant wil staan. Wanneer dit niet het geval is dan zal het voor u lastig worden om in de toekomst een eigen huis te kunnen kopen

De banken willen zekerheden tegenover een lening hebben staan De bank nemen steeds minder risico met het uitlenen van geld. Wanneer iemand in loondienst is dan kan hij vaak het hele bedrag financieren.

Er zijn nogal wat mensen die een hypotheek hebben die hoger is dan de waarde van de woning. In veel gevallen hebben deze mensen ook nog eens aflossingsvrije hypotheek. Wanneer deze mensen niet oppassen kunnen ze in grote financiële problemen komen. Wanneer u een nieuwe hypotheek afsluit los dan altijd af. Wie zijn schulden inlost verarmt niet.

Mijnzzp.nl