Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Dat de Grieken zwaar moeten bezuinigingen is onderhand wel bekend. Maar tot op heden hoorde men alleen in het nieuws wat voor maatregelen er genomen gingen worden. Nu begint het ook echt zichtbaar te worden hoe hard de economie van Griekenland geraakt wordt. In Athene zijn in de afgelopen 10 maanden maar liefst 17 procent van alle bedrijven gestopt. De Griekse consument geeft dan ook veel minder geld uit aan luxe artikelen.

Onder grote druk van andere Europese landen hebben de Grieken veel bezuinigingsmaatregelen doorgevoerd. Onlangs heeft de Duitser Josef Schlarmann van de partij van Angela Merkel (CDU) geroepen dat Griekenland de Acropolis maar moet verkopen om aan geld te komen. Of maar een aantal van de eilanden te verkopen. Griekenland heeft dan ook dringend geld nodig.
 
Inmiddels zijn er diverse maatregelen doorgevoerd om te kunnen bezuinigen. Zo zijn de pensioenen bevroren en gaan beloningen van ambtenaren omlaag. Accijns op tabak en alcohol zijn inmiddels ook verhoogd. Luxe artikelen worden extra belast door de overheid. Ook zijn de benzine prijzen in Griekenland met wel 40 procent gestegen.
 
Als u nog aan het nadenken bent of u naar Griekenland op vakantie gaat dan kunt via deze link 10 redenen vinden om dit niet te doen.

 

Mijnzzp.nl