Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Het is de Chinezen officieel gelukt om de grootste energieverbruikers van de wereld te worden. Lange tijd was de eerste plek voor Amerika. Het grootste energieverbruik per inwoner staat nog wel op naam van de Amerikanen.

Dat de Chinese economie Amerika een keer voorbij moesten gaan was wel aan zien te komen. China telt ongeveer 1,316 miljard inwoners tegen ongeveer 310 miljoen Amerikanen en 456 miljoen Europeanen.
 
China is een land wat de laatste 15 jaar een grote behoefte aan energie heeft. Steeds meer Chinezen verhuizen van het platteland naar steden en worden ook steeds rijker.
 
In China zijn dan ook alle cijfers indrukwekkend te noemen. Maken wij ons hier vaak al druk over de files die er iedere dag staan. In China worden per jaar ongeveer 17 miljoen auto verkocht. Kunt u zich voorstellen dat er hier 17 miljoen auto's op de snelweg staan? Dan kunt u beter gaan lopen want met de auto gaat u er nooit meer komen.
 
China is dan ook een land met een grote behoefte aan kolen. Het is dan ook de grootste verbruiker van de wereld. Dat de veiligheid nogal eens vergeten wordt in China kunt u wel via deze link lezen.
 
Gelukkig beginnen ook de Chinezen in te zien dat er wat moet veranderen aan het gebruik van energie. De overheid geeft dan ook korting op elektrische auto's. Helaas moet deze energie vaak ook weer uit kolen komen.

 

Mijnzzp.nl