Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Het gaat niet goed met de bouwindustrie. Nieuwbouw projecten staan bijna stil en ook de bouw van bedrijfsgebouwen gaat niet goed. Er worden nog steeds heel veel minder huizen verkocht en de vraag naar nieuwe kantoorgebouwen is ook ingestort. Er zijn veel aannemers die hun projecten afronden tijdens de bouwvakvakantie. Na de vakantie verwacht men dan ook een grote ontslaggolf in de bouwsector.

Mensen die een nieuwe woning willen kopen weten niet meer waar ze aan toe zijn. De overheid heeft tot op de dag van vandaag nog steeds geen duidelijkheid gegeven wat er gaat veranderen voor de woningbezitter. Dit geeft bij veel mensen een gevoel van onzekerheid.
 
Was de hypotheekrente aftrek voor de verkiezingen nog een onderwerp waar partijen mee dachten te kunnen scoren, nu zijn de verkiezingen alweer een tijdje achter de rug en hebben de mensen nog steeds geen duidelijkheid. Dit is erg slecht voor de bouwsector en toeleveranciers. Er zal ongetwijfeld een keer een inhaalslag plaats gaan vinden, maar vooralsnog heeft de bouwsector hier niks aan.
 
Bijna iedereen weet wel voorbeelden van bouwprojecten in zijn directe omgeving die stil liggen of helemaal niet doorgaan. In Amsterdam hebben ze hele projecten in de kast gestopt. Er is geen vraag meer naar op dit moment.
 
Wanneer de overheid de bouwsector niet de nek wil omdraaien is het zaak om snel tot een oplossing te komen. Heel veel woningbezitters hebben op dit moment grote zorgen door dubbele lasten en zien dan ook geen uitkomst meer.
 
Er zijn steeds weer politieke partijen die de hypotheekrente aftrek ter discussie stellen op het moment dat dit wellicht voor hun partij goed uitkomt. Het zou verstandig zijn wanneer ze hier eens een keer mee ophouden. Wanneer ziet men nu eens in de het om de mensen in het land gaat en niet om hun partij.

 

Mijnzzp.nl