Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Het is slecht gesteld met diverse beroepen die vroeger heel normaal waren. Het lijkt soms wel: hoe ouder de mensen, hoe minder zwaar of vies werk er door de mens gedaan wenst te worden.
 
Tegenwoordig zijn er niet heel veel jongeren meer die voor een carrière in de bouw gaan of voor de zorg kiezen. Steeds weer terugkerende negatieve signalen ontmoedigden jongeren om hun handen uit de mouwen te steken en een gedegen vakopleiding te kiezen. Tegenwoordig willen de jongeren met een pak aan naar het werk in hun leaseauto.
 
Als we naar de bouw kijken is het soms ook wel begrijpelijk dat jongeren niet meer voor de bouw kiezen. Wanneer iemand een opleiding start en het zit even tegen bij de aannemer stuurt hij de leerling meteen terug naar school. Dit heeft natuurlijk niet echt een positieve werking op het beeld van de leerling. Na twee keer denkt de leerling ook dat hij misschien iets anders moet gaan zoeken.
 
Door de omstandigheden waar de economie zich nu in bevindt zullen een hoop mensen weer met beide benen op de grond zijn komen te staan. Niet iedereen kan directeur worden van een bank.
 
Beroepen in de tuinbouw, bouw en zorg zijn langere tijd niet echt populair geweest onder jongeren. Veel werk in de tuinbouw en bouw wordt inmiddels gedaan door mensen uit het buitenland. Toch is een carrière in een van deze branches niet zo gek en kunnen de leerlingen door opleidingen doorgroeien in de branche waar zij werkzaam zijn.

 

Mijnzzp.nl