Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Ongeveer 58 procent van de Nederlanders heeft een rechtsbijstandsverzekering lopen. Voor de crisis was dit ongeveer 43 procent. Een rechtsbijstandsverzekering moet de klant een gevoel van zekerheid geven wanneer er iets aan de hand is. Helaas komt de klant er pas vaak te laat achter dat het allemaal nog niet zo goed geregeld is. Ongeveer 1 op de 3 Nederlanders heeft jaarlijks rechtshulp nodig.

Iemand die een rechtsbijstandsverzekering afsluit moet goed nagaan welke hulp er geboden kan worden door de afgesloten verzekering. Een groot misverstand is dat u door de verzekering automatische recht heeft op elke hulp. Wanneer u als particulier de verzekering afsluit moet u niet bij de rechtsbijstandsverzekering aankomen met een zakelijk geschil. Ook is het niet zo dat u ongelimiteerd gebruik kunt maken van advocaten. Vaak zit hier een maximum bedrag aan vast.

Slechte afhandeling
 
Het komt helaas nog vaak voor dat klanten met een rechtsbijstandsverzekering niet goed worden geholpen en van het kastje naar de muur worden gestuurd. Op het internet zijn veel verhalen te lezen van rechtsbijstandsverzekeringen die nogal door het slijk worden gehaald. Nu is ieder geval apart en vaak ook niet vergelijkbaar met de zaak van iemand anders maar toch is het opvallend dat er zo veel klachten zijn.
 
Wel of niet kiezen voor een rechtsbijstandsverzekering.
 
Een rechtsbijstandsverzekering kost iedere maand weer geld en wanneer u er geen gebruik van maakt zult u regelmatig denken: heb ik dit nog wel nodig? Dat is een logische gedachte, maar gaat u maar eens kijken wat een beetje advocaat per uur u kan kosten. Bedragen van 300 euro per uur zijn eerder regelmaat dan een uitzondering. Deze kosten kunnen dan ook hard oplopen wanneer u hulp nodig heeft.

 

Mijnzzp.nl