Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

In dit artikel lezen wij dat de banken ondernemers uitknijpen. In het artikel staat dat deze zomer spannend gaat worden voor veel ondernemers. Veel ondernemers krijgen geen krediet meer van de banken omdat er strengere regels in het leven geroepen zijn.

Nu is het wel zo dat de banken voor de crisis wel erg makkelijk geld uitleenden. Maar wat er momenteel gaande is, is voor niemand goed. Veel ondernemers hebben nu eenmaal geld nodig om hun bedrijf te kunnen laten groeien of investeringen te doen in vaak dure machines.
 
Een bank kijkt vaak alleen maar naar onderpand of cijfers van de ondernemer. Waarom kijkt de bank niet wat vaker naar de persoon achter de onderneming. Als u al netjes tien jaar iedere maand uw hypotheek betaalt en de aflossing bij de bank en u heeft nooit geen rare ideeën gehad dan zou er toch ook wat meer vertrouwen in de persoon zelf mogen komen dan alleen maar de cijfertjes die op papier staan.
 
Fouten van de bank kosten de ondernemer geld
 
De banken zijn hard aan het saneren op alle fronten. Niet alleen de ondernemer heeft er last van maar ook de gewone particulier moet boeten voor de fouten van de banken. Nu roept men steeds dat er een bankbelasting in het leven geroepen moet worden. Het zal duidelijk zijn wie deze belasting moet gaan betalen. Dat zijn straks alle klanten van de banken.
 
Zo zijn er voorbeelden van ondernemers die opnieuw moeten onderhandelen over de voorwaarde van hun hypotheek omdat het termijn afloopt. Als eerste krijgen de ondernemers zo laat mogelijk het nieuwe voorstel opgestuurd van de bank zodat ze bijna geen tijd meer hebben om te gaan winkelen naar een betere aanbieder.
 
En dan heeft de ondernemer een nieuw voorstel gehad van de geldverstrekker met een voorstel dan is onderhandelen bijna niet mogelijk over de voorwaarden. Wanneer u netjes de geldversterker belt om te onderhandelen krijgt u vaak te horen “dan stort u het geld toch terug”. Dat u niet zomaar een paar ton op de rekening heeft staan weten de banken ook wel.
 
Tip van ons
 
Als u een hypotheek heeft lopen voor uw bedrijf of uw woning ga dan tijdig onderhandelen. Wanneer u dit niet doet zal u er later spijt van krijgen. Banken hebben de gewoonte om een nieuw voorstel heel laat te versturen. Dan heeft u geen enkele mogelijkheid meer om te kijken of u wellicht ergens anders onder betere voorwaarden uw hypotheek kunt verlengen.

 

Mijnzzp.nl