Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Als u voor een baas werkt en uw werkomstandigheden zijn niet goed dan kunt u uw klacht melden bij de arbeidsinspectie.Wanneer een werknemer onveilig werkt dan kan de werkgever een boete krijgen van de arbeidsinspectie.

Wat veel mensen niet weten is dat ook het personeel een boete kan krijgen van de arbeidsinspectie. Dit wanneer personeel bewust de regels aan de laars lapt.
 
Maar wat nu als u zelf een klus als ondernemer uitvoert en u komt tot val? In dit geval bent u toch echt zelf verantwoordelijk volgens de arbeidsinspectie. De arbeidsinspectie stelt dan ook geen onderzoek in naar bovenstaand ongeval. Dit omdat volgens arbeidsinspectie de ondernemers al zwaar genoeg gestraft is door het ongeluk.
 
De vakbond FNV is erg verbaasd dat de arbeidsinspectie geen onderzoek instelt naar het ongeluk. De arbeidsinspectie weet kennelijk niet goed om te gaan met zelfstandigen. Wanneer iemand voor een werkgever werkt komt er bij ernstige ongelukken altijd een onderzoek. Vaak volgt er dan ook een boete voor de werkgever.
 
Dat de er geen onderzoek ingesteld wordt is inderdaad gek. Kan er dan alleen een onderzoek gedaan worden wanneer het om iemand in loondienst gaat? De arbeidsinspectie geeft aan dat het een ondernemer is die door het ongeluk al genoeg gestraft is. Er kan toch op zijn minst een aanbeveling gedaan worden? Ook is het toch wel belangrijk te noemen dat de betreffende persoon aan zijn verzekering kan laten zien of het wel of niet zijn fout is geweest.
 
Er is op dit punt dan ook nog een hoop te verbeteren voor de ondernemer. Even snel roepen dat het een ondernemer betreft en weer weggaan is wel heel makkelijk.

 

Update 28 november 2010

Even goed naar de SER luisteren, die zeggen inmiddels wat anders.

Mijnzzp.nl