Team Mijnzzp

Cameraopstelling

De primaire behoefte van de zzp’er

Het lijkt haast een trend te worden onder de hoger opgeleiden; ZZP’er worden.

Niet alleen in Nederland maar wereldwijd zien we steeds meer zelfstandigen zonder personeel, die hun ervaring en vakkennis aanwenden om o.a. meer balans tussen werk en privé te creëren, meer inkomsten te genereren en vooral om zelfstandig te kunnen opereren in een voor hen bekende markt.

De eerste opdrachten worden veelal makkelijk verkregen via familie, vrienden, kennissen en bekenden. Het verwerven van opdrachten is de primaire behoefte van de zzp’er. Na ruim een jaar breekt veelal de tijd aan, dat de zzp’er zijn commerciële vaardigheden aan moet gaan wenden om continuïteit in zijn opdrachten te waarborgen. Dat is niet voor iedere zzp’er even gemakkelijk en velen van hen zoeken dan ook hun toevlucht bij de diverse bemiddelingsbureaus en online matchingsites, die als paddenstoelen uit de grond schieten door de ontwikkeling van zzp’ers. In sommige gevallen worden er abominabele bemiddelingsvergoedingen gevraagd, die de zzp’er in zijn portemonnee voelt en zijn uurtarief onder druk zet.

“Het wordt tijd om dit tij te keren”, aldus Egbert Wrekenhorst van MijnZZP.nl

Eveneens een matchingsite voor zowel de opdrachtgever als de zzp’er, echter er zijn geen kosten verbonden aan deze bemiddeling. Egbert is zelf zzp’er en heeft zich mateloos geërgerd aan de houding van diverse bemiddelings- en uitzendbureaus. Door tevens de interesse van Egbert in computers en internet, besloot hij om zelf een matchingsite op te zetten, welke best succesvol genoemd mag worden. Uniek in het concept is dat leden zelf hun ideeën aan kunnen dragen, waardoor de site steeds beter voorziet in de behoefte van de zzp’er.

MijnZZP.nl is gratis.

Het zal geen jaren meer duren, eer het voorgoed over is met de soms belachelijk hoge bemiddelingsvergoedingen. Een initiatief als dat van Egbert wordt met open armen ontvangen binnen de zzp-gemeenschap.

De non-profit netwerkorganisatie voor zzp’ers, ZZP Groep Nederland, ondersteunt dit initiatief dan ook van harte en wenst Egbert veel succes toe bij de verdere ontwikkeling van Mijn ZZP.nl

Agnes Bordewijk

Mijnzzp.nl