Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Hoewel meer dan de helft het eigenlijk moreel verwerpelijk vindt, gaat menig Nederlandse IT'er ver voor een baan. De crisis heeft de nood zo hoog gemaakt dat er in de sector zou worden bedreigd, gechanteerd en omgekocht.
Dat beweren althans de 142 Nederlandse IT-professionals die meededen aan een onderzoek van IT Job Board. Dat meldt de vacaturesite in een persbericht.

De onderlinge concurrentie is ondanks het aantrekken van de markt nog steeds groot. In de afgelopen maanden zaten volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) 10.400 ICT'ers zonder werk.

Om aan een baan te komen lijkt dan ook alles uit de kast te worden getrokken. Naast de eerdergenoemde moreel discutabele acties, zegt bijna een kwart van de ondervraagden bijvoorbeeld zonder positieve reactie op een sollicitatie naar het bedrijf toe te gaan om verhaal te halen.

Stalken

Telefonisch 'stalken' om toch nog er toch nog een sollicitatiegesprek uit te slepen of de foto van een model in plaats van van zichzelf meesturen zijn voor allebei voor negen procent van de ondervraagden 'done'.

Een ruime meerderheid van de IT'ers meldt nooit anderen in te lichten over een vacature in de hoop de concurrentie te beperken.

Bron: nu.nl

 

Mijnzzp.nl