Persberichten

Avatar van Team Mijnzzp

De woningbouwproductie is ingestort. In het eerste kwartaal van dit jaar lag het aantal gereedgekomen woningen ruim 44 procent lager dan een jaar eerder. Werden in de eerste drie maanden van vorig jaar 13.000 huizen opgeleverd, dit jaar ging het in dezelfde periode om 7000 woningen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het aantal bouwvergunningen dat werd verleend daalde met 32 procent, van zo'n 16.000 vergunningen in het eerste kwartaal van vorig jaar naar 11.000 vergunningen. Volgens het CBS is het de eerste keer dat de gevolgen van de economische crisis zich tonen in het aantal gereedgekomen woningen. Vooral de woningbouwproductie in opdracht van corporaties liet een veer. Het aantal gereedgekomen corporatiewoningen lag volgens het CBS ruim 52 procent lager dan een jaar eerder.

Het aantal bouwvergunningen dat aan corporaties werd verleend, daalde eveneens met de helft. In totaal werden gedurende de eerste drie maanden van het jaar 2500 vergunningen verleend aan corporaties. Een jaar eerder ging het in dezelfde periode nog om 5300 vergunningen. De slechte resultaten komen niet onverwacht. In de Conjunctuur Enquête Nederland(Coen-rapport) van de Kamer van Koophandel, kwam eerder deze maand al naar voren dat de totale bouwproductie dit jaar met 6,7 procent zal krimpen.

Bron nieuwsbank

 

Mijnzzp.nl