Persberichten

Avatar van Team Mijnzzp

Technische wetenschap en design, twee werelden die elkaar in de praktijk nog niet zo goed weten te vinden. En dat is zonde, want technische uitvindingen missen daardoor vaak nog concrete toepassingen en blijven op de plank liggen. Ideas Waiting to Happen (IWTH) is een Utrechts concept dat hier op inspeelt: design plus wetenschap = innovatieve business. En het werkt.

Het concept is simpel. In een maand tijd vinden drie inspiratiedagen plaats en een finaledag. Steeds staat 1 technisch thema centraal, zoals nano, led of augmented reality. Na korte lezingen van een wetenschapper, kunstenaar en visionair verzinnen en pitchen deelnemers ter plekke nieuwe producten en diensten.

Solar Fiber

Afgelopen mei vond de eerste serie van Ideas Waiting to Happen plaats. De winnaar, Solar Fiber, is reeds succesvol van start gegaan. Het weefbare garen dat zonlicht omzet in elektrische energie is inmiddels op de markt en er wordt al gewerkt aan de eerste goed draagbare kledingstukken waarmee je je eigen energie kunt opwekken. Solar Fiber is de komende dagen te zien bij de Dutch Design Week (20 – 28 okt).

Underground gevoel trekt

Maar wat is nou de kracht van IWTH? Volgens Arnoud van den Heuvel, medeorganisator van IWTH, zit deze in het ‘underground’ gevoel. De informele sfeer en de combinatie van ‘heel klein beginnen’ en samenwerking tussen professionals vanuit alle openheid maakt het tot een bijzonder concept. Innovatie kan dan ineens heel snel gaan. Dat is ook de reden dat grote bedrijven als Philips interesse tonen in IWTH. Zo was Rogier van der Heide, Chief Design Officer bij Philips Lighting, spreker en deelnemer bij IWTH in Utrecht.

Zelf meedoen?

Op de finaledag worden de innovatiefste ideeën gepitched en de besten worden beloond met een geldprijs en ondersteuning ter waarde van €5.000,-. De winnaar van de huidige editie van IWTH wordt bekend gemaakt op 31 oktober tijdens Innovation Day in Utrecht. Een dag die in het teken staat van alles wat met vernieuwende samenwerking te maken heeft. Ook de volgende serie staat al gepland; in januari vindt IWTH plaats rondom slimme materialen. Professionals en bedrijven zijn welkom. Meer informatie via www.ideaswaitingtohappen.com.

Mijnzzp.nl