Persberichten

Avatar van Team Mijnzzp

Steeds meer mensen verkopen hun auto en gaan verder op de scooter. Dit kunnen verschillende bromfietshandelaren en autoinkoop sites bevestigen. De verkopen van scooters is de laatste maanden dan ook met 7 procent gestegen.

Ook in 2009 was deze trend al waarneembaar. Bijzonder is dat deze scooters niet door jonge mensen worden verkocht maar met name aan oudere bestuurders.

Oudere doelgroep

De jonge scooterrijders zijn daarentegen steeds minder waar te nemen. Door bromfietsrijbewijs en de kosten van de aanschaf doen deze het nu juist wat rustiger aan. Het halen van een bromfietsrijbewijs, dat sinds 1 maart van dit jaar verplicht is, kost een paar honderd euro, en dit vormt voor deze doelgroep een extra drempel.

Autorijbewijs

Als je al een autorijbewijs hebt dan kun je zonder verdere verplichtingen plaats nemen op een bromscooter. Dat maakt de overstap van auto naar scooter extra aantrekkelijk. Redenen om over te stappen zijn de hoge benzineprijs, de wegenbelasting en het parkeergeld.

Autoinkoop

De autoinkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl vraagt ook regelmatig de mensen die de auto via deze site verkopen naar de redenen om afscheid te nemen van hun vierwieler. Aan het woord ikwilvanmijnautoaf.nl eigenaar Vincent Stevens: "Steeds vaker zien we als antwoord dat mensen hun auto wegens de hoge kosten van de hand doen, ook wordt er steeds vaker, als er doorgevraagd wordt, aangegeven dat er gekozen is voor een bromfiets, motor of scooter."

Bron Persbericht

 

Mijnzzp.nl