Persberichten

Avatar van Team Mijnzzp

The Next Women organiseert een pitch event op 24 februari 2012 in het RAI Elicium, Amsterdam. De pitch events zijn bedoeld om de toegang tot financiële en professionele netwerken voor vrouwelijke ondernemers te vergroten en te versnellen en daardoor een snellere groei mogelijk te maken. Daarom ondersteunt het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie dit event, want vrouwelijke ondernemers vormen een potentieel voor groei. 

Het pitch event biedt de kans aan vrouwelijke ondernemers om hun ondernemersplan te presenteren aan investeerders en experts. Tijdens deze netwerkbijeenkomst krijgen de deelnemers feedback van de investeerders en experts over hun business plan. 
 
In een tijd waarin de economie behoefte heeft aan snelgroeiende ondernemers die banen creëren, vertegenwoordigen vrouwelijke ondernemers een veelbelovende, maar onvoldoende gebruikt groeipotentieel. Uit diverse calculaties blijkt dat als vrouwelijke ondernemers dezelfde toegang tot kapitaal hadden als mannen, er bijvoorbeeld in de VS zes miljoen banen gecreëerd zouden kunnen worden binnen vijf jaar. Uit onderzoek van Kaufman blijkt dat vrouwen onvoldoende zijn vertegenwoordigd in zakelijke netwerken, onvoldoende toegang tot kapitaal hebben en hun kansen lager evalueren. 
 
Om die reden heeft The Next Woman het Pitch Event in het leven geroepen. Tijdens het event maakt een panel van investeerders en andere deskundigen kennis met een twaalftal ondernemers en beoordeelt hun pitch. Het panel geeft constructieve feedback op de pitch en het businessplan en stelt haar netwerk open. 
 
Banengroei
 
Simone Brummelhuis, oprichter van The Next Women: “The Pitching events resulteren in het overbruggen van barrières, het tegemoetkomen aan de  behoeftes van de markt, het introduceren van vrouwelijke ondernemers met een zakelijk netwerk van investeerders en andere groeiondernemers en het vergroten van hun kennis over hun kapitaalbehoefte. Uiteindelijk resulteert dit in een grotere participatie van vrouwelijke ondernemingen en banengroei.” 
 
12 vrouwelijke ondernemers zullen op 24 februari 2012 gaan pitchen voor een panel van ervaren investeerders. De zaal biedt plaats voor 100 geïnteresseerden. In 2012 vinden er vijf Pitch Events plaats door het hele land. De events wordt voorts ondersteund door diverse media partijen en netwerken, zoals Business Angels Nederland, FIP Netwerk, E-Factor, Microsoft BizSpark, Astia, AllWomenonTop en Sprout. Investeerders zoals Henq Capital, Peak Capital, Triodos Bank, Van Den Ende & Deitmers en diverse informele investeerders nemen plaats in het investeerderspanel. 
 
Voor meer informatie volg de link
 
Bron nieuwsbank
 

Mijnzzp.nl