Persberichten

Avatar van Team Mijnzzp

 

Excilor behandelt kalknagels eenvoudig van binnenuit!

Voeten zijn vaak de ondergeschoven kindjes op het gebied van lichaamsverzorging. Ze zitten immers de hele dag opgesloten in warme en klamme schoenen. Dat is misschien ook wel de reden dat er mensen zijn die niets doen aan een kalknagel. Anderen zien het toch niet… Maar ontsierend is het wel, zeker als het mooi weer is. Zomerse sandalen en slippers zien er namelijk een stuk beter uit wanneer de voeten goed verzorgd zijn. Maar… er is nog een belangrijke reden om een kalknagel te verzorgen. Kalknagels zijn namelijk zeer besmettelijk (je kunt niet alleen een ander besmetten, maar ook jezelf)! Nieuw in Nederland is Excilor, een merk dat overigens al in meer dan 23 landen een succes is. Het behandelt de kalknagel effectief op een eenvoudige manier.

Excilor bereikt schimmels in én onder de nagel!

Excilor is er in twee varianten. Zo is er een kalknagel Pen of een kwastje (de pen is meer voor het gemak, het kwastje zorgt ervoor dat je zelf de dosering beter kunt bepalen). Beide producten zorgen in ieder geval voor een effectieve behandeling tegen kalknagels doordat de zuurgraad van de nagel verandert. Dit voorkomt verdere groei van de schimmel en aantasting van de nagel. En… door de unieke TransActive Penetratie Technologie (zorgt dat actieve ingrediënten optimaal doordringen naar de onderkant van de nagel) wordt de schimmel onmiddellijk bereikt. Zowel in als onder de nagel! Excilor doet de witte/gele vlek niet verdwijnen. Wel verdwijnen de schimmels (de dermatofyten) die zich onder je nagel bevinden, de nagel wordt dus van binnenuit behandeld. Het duurt echter verschillende weken voordat al deze schimmels verdwenen zijn. Tegelijkertijd groeit de gezonde nagel weer aan en verdwijnt de witte vlek geleidelijk aan wanneer je je nagel met een nagelknipper bijknipt. Houd er wel rekening mee dat een nagel slechts 1,5 mm per maand groeit. Dus… wil je komende zomer met mooie voeten voor de dag komen, dan is het verstandig om op tijd te beginnen met de behandeling. 

Veel mensen hebben last van kalknagels

Kalknagels komen voor bij ongeveer een kwart van de Nederlandse bevolking en zijn in principe vrij onschuldig. Zonder behandeling verandert de nagel en verschijnen er witte vlekken waarna de nagel vergeelt, verdikt en afbrokkelt of zelfs in zijn geheel loslaat. Zowel mannen als vrouwen kennen het probleem van een kalknagel, maar ouderen zijn er wel wat gevoeliger voor. 79% van de mensen met een kalknagel is dan ook ouder dan 40 jaar, waarbij de groep tussen de vijftig en zestig jaar het grootst is met 35%. De schimmels die kalknagels veroorzaken behoren in verreweg de meeste gevallen tot een schimmel uit de groep dermatofyten. Deze schimmels voeden zich met de keratine waaruit je nagel is opgebouwd en zijn voornamelijk aanwezig in vochtige ruimtes zoals badkamers, sauna’s, kleedkamers en douches van sportclubs en zwembaden. 

Kleine moeite, groot plezier…

Voor een vervelend probleem een simpele oplossing. Excilor is namelijk een uiterst gebruiksvriendelijk product dat effectief werkt. Groot voordeel en tijdbesparend is dat je de aangetaste nagel niet eerst hoeft te vijlen, dit in tegenstelling tot veel andere producten. Voordat je Excilor aanbrengt, reinig je de nagel en verwijder je eventuele nagellak. Breng het daarna royaal aan op de hele nagel en de onderkant van de nagelrand en laat het even drogen voordat je je sokken of schoenen aantrekt. Op deze manier kan het product goed inwerken op de nagel. Een tintelend gevoel onder de nagel na het aanbrengen is heel normaal en bewijst dat het product volledig in de nagel is gedrongen. Tweemaal per dag (1 x in de ochtend en 1 x in de avond) breng je Excilor aan op de nagel. Dit kost je slechts 1 minuut per dag. Voor een goed resultaat is een behandeling van minimaal drie maanden noodzakelijk. Het is aan te raden om de behandeling door te zetten tot de nagel volledig is hersteld. Let the summer begin!  

Tegelijkertijd ondersteunende nagelverzorging

Een nagel is als een muur met stenen (hoorncellen) en cement (nagel lipiden). Door veroudering vermindert het aantal lipiden waardoor kans op uitdroging en het risico op infecties bestaat.  Daarom is Excilor verrijkt met glycerol, een molecule die water aantrekt. Bovendien bevat Excilor speciale nagelverzorgende lipiden en biotine. Deze combinatie verzacht, hydrateert en voedt de nagelplaat.

Voetentips

Nu je geen kalknagels meer hebt, blijft het natuurlijk belangrijk je voeten in topvorm te houden. Wissel elke dag van sokken en was ze op een temperatuur hoger dan 60 graden. Was of poets je schoenen regelmatig en kies schoenen waarin je voeten kunnen ademen. Vermijdt in ieder geval schoenen waarin je transpireert. Droog voeten en tenen goed af. En… draag plastic schoenen of slippers wanneer je een douche neemt in kleedkamers van sportzalen of zwembaden.

Prijs en verkrijgbaarheid

Zowel de kalknagel Pen als het kwastje van Excilor zijn verkrijgbaar bij de drogist voor een prijs van € 20,99. Voor meer informatie kijk je op www.excilor.com of op www.vemedia.nl. Ook is het mogelijk om contact op te nemen met de afdeling Consumenten Service, telefoon: 0900-2333666 (€ 0,15 per minuut).

Mijnzzp.nl