Persberichten

Avatar van Team Mijnzzp

Limburg

Veel animo kleine aannemers voor subsidie Provincie Tot nu toe al zestien aanvragen voor 200.000,- gehonoreerd

In nauwelijks een maand tijd heeft zich een groot aantal kleine bouwondernemingen bij de Provincie Limburg gemeld voor een subsidie voor beperkte bouwprojecten. Tot nu toe zijn al zestien aanvragen voor een totaal bedrag van 200.000,- gehonoreerd. Er liggen er nog tientallen voor afhandeling op de plank.

Gedeputeerde Noël Lebens maakte eind mei in Sittard bekend dat er een subsidie komt om ook kleine bouwbedrijven door de crisis heen te helpen. Hij is blij dat ook deze nieuwe subsidieregeling aanslaat. Vorig jaar al kende hij subsidies toe van bijna 12 miljoen voor acht grote bouwprojecten in Limburg waardoor een investeringsstroom op gang kwam van 136 miljoen en 1.300 manjaren werk opleverde.

De Provincie heeft ook oog voor het midden- en kleinbedrijf onder de aannemerij, dat blijkt uit deze regeling voor kleine bouwprojecten, zo laat Lebens weten. Niet alleen de bouwbedrijven krijgen met deze regeling een duwtje in de rug, maar ook de installatiebedrijven, stoffeerders, en anderen. De subsidieregeling levert minstens 400 manjaren werk op. Dat is heel belangrijk in deze moeilijke periode voor de bouwsector.

Ook voorzitter Elco Brinkman van Bouwend Nederland, vandaag in Limburg, is blij met de actie van de Provincie Limburg. Een heel goed initiatief van de Provincie Limburg om ook de kleinere bouwondernemers financieel te steunen. Dat kan onze sector in deze moeilijke tijden goed gebruiken. Het grote aantal aanvragen bewijst dat een dergelijke steunmaatregel werkt. Laat andere provincies en ook gemeenten dit goede voorbeeld volgen, zou ik zeggen, aldus Brinkman.

Het gaat om subsidies voor kleinere nieuwbouwprojecten van maximaal vier woningen. De aannemers kunnen hiervoor een bijdrage ontvangen van 10.000,- per woning. Ook voor verbouwingen voor aanpassing of verbetering van woningen vanaf 25.000,- kan bij de Provincie subsidie worden aangevraagd. Bij de inmiddels goedgekeurde aanvragen gaat het om negen nieuwbouwprojecten. De andere aanvragen hebben betrekking op verbouwingen. Per bouwonderneming wordt maar één project gehonoreerd.

De subsidiepot van de Provincie voor deze projecten bedraagt 2 miljoen. Op is op, zegt Lebens. De subsidieregeling is te vinden via onze website www.limburg.nl De directe link naar de subsidieregeling.

bron: nieuwsbank

 

Mijnzzp.nl