Persberichten

Avatar van Team Mijnzzp

De Stop de Overvaller Prijs (StOP!) is een prijs voor het beste nieuwe idee (innovatie) om vermogenscriminaliteit met geweld (overvallen en straatroof) tegen te gaan. De prijs wordt uitgereikt in het najaar van 2012 aan een persoon, een groep personen of een instelling en bestaat uit een bronzen sculptuur en een cheque ter waarde van ? 50.000. De tweede en derde prijs bestaan elk uit een cheque van EUR 5.000. De geldprijs moet besteed worden aan de ontwikkeling van het idee of de nieuwe werkwijze. 

 
Het doel van StOP! is om burgers en professionals nieuwe ideeën te laten ontwikkelen die het aantal overvallen helpt te verminderen. StOP! is een initiatief van de Taskforce Overvallen, ondersteund door het programma Gewelddadige Vermogenscriminaliteit van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Met het programma wil de overheid het aantal overvallen terugdringen. Voorbeelden van ideeën die in aanmerking kunnen komen voor de prijs zijn: 
 
Een technische innovatie, zoals de DNA-spray die in veel winkelstraten wordt gebruikt om overvallers sneller op te sporen. Bestaande middelen die op een nieuwe manier worden gebruikt. Bijvoorbeeld door pizzakoeriers uit te rusten met een mobiel pinapparaat. 
 
Burgers en professionals met een nieuw idee om gewelddadige vermogenscrimina­liteit te verminderen, kunnen deelnemen aan Stop de Overvaller Prijs (StOP!). Dit kan individueel of in groepsverband. 
 
De inzendtermijn loopt tot en met 1 juli 2012. Aanmelden met het inschrijfformulier StOP! Te downloaden van www.stopdeovervaller.nl en mailen naar: stopdeovervaller@minvenj.nl.
 
Bron: nieuwsbank
 

Mijnzzp.nl