Persberichten

Avatar van Team Mijnzzp

De verkoopprijzen van bestaande koopwoningen zijn in mei met gemiddeld 2,2 procent gedaald in vergelijking met het voorgaande jaar. Alle type woningen waren vorige maand goedkoper dan een jaar eerder.

 
Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend. De prijsdaling in mei was even sterk als die in april.

Daarmee stokte de ontwikkeling die zichtbaar was in de drie maanden tot en met april. 
In die periode werd de prijsdaling ten opzichte van het voorgaande jaar elke maand kleiner.

1,1 procent lager

Appartementen daalden vorige maand het minst in waarde. De gemiddelde verkoopprijs lag in deze categorie 1,1 procent lager dan in mei 2009.
Vrijstaande woningen, over het algemeen het duurdere type woning, daalden met 3,7 procent het meest in prijs.

Prijsdalingen

Friesland was voor de tweede maand op rij de enige provincie waar de prijzen stegen. Koopwoningen waren daar 0,4 procent duurder dan een jaar eerder. De prijsdaling was met 3,8 procent het grootst in Gelderland.

De prijzen lagen in mei gemiddeld 0,7 procent lager dan in april. In die maand stegen de verkoopprijzen nog met 0,8 procent ten opzichte van de voorgaande maand.

Mei

In mei wisselden bijna tienduizend bestaande woningen van eigenaar. Dat is 3,7 procent minder dan in mei 2009. In 2010 zijn tot nu toe 49.000 woningen verkocht. Dat zijn er duizend meer dan een jaar eerder.

© ANP 

Bron: Nu.nl

Mijnzzp.nl