Persberichten

Avatar van Team Mijnzzp

Gemeenten en politie gaan de bouw op om bouwers en huiseigenaren te wijzen op het belang van goed hang- en sluitwerk. Aannemers, bouwvakkers en eigenaren krijgen gratis advies. Zowel nieuwbouw als verbouwingsprojecten krijgen een bezoek.

Dinsdag 22 en woensdag 23 juni trekken politiemensen van het team `Politiekeurmerk Veilig Wonen' samen met handhavers van de gemeente Venray en Horst aan de Maas de regio in. In de gemeenten Venray, Horst aan de Maas en Bergen bezoeken ze een aantal bouwprojecten. De projecten zijn geselecteerd op basis van de verleende bouwvergunningen. Meedoen gebeurt op vrijwillige basis. Bouwers krijgen gratis advies over hoe ze kunnen voorkomen dat inbrekers in enkele seconden een deur of raam forceren en er met waardevolle spulletjes vandoor gaan.

De actie is een onderdeel van het project `Waak voor Inbraak' dat de politie en de gemeenten in het politiedistrict Venray in 2008 hebben opgezet. In het project werken ze samen met woningcorporaties, de bouwsector en het openbaar ministerie. Doel is het terugdringen van het aantal woninginbraken in de regio. Onder de vlag van `Waak voor Inbraak' werden de afgelopen verschillende acties gehouden. Zo werden in honderden woningen van de deelnemende woningcorporaties inbraakveilige slotplaten aangebracht. In de Venrayse wijk Brukske werd een geslaagde proef gedaan met synthetisch DNA, waarmee waardevolle spullen onzichtbaar kunnen worden gemerkt.

Het project `Waak voor Inbraak' loopt nog tot het einde van dit jaar. Sinds de start in 2008 is het aantal inbraken in het politiedistrict Venray met 35% afgenomen.


Bron nieuwsbank

 

Mijnzzp.nl